Mitt Liv

Berättat av Yrsa

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade klockan 7.30 på morgonen. När jag hade vaknat steg jag upp och borstade tänderna och gjorde i ordning mitt hår. Efter att jag hade gjort mig i ordning klädde jag på mig. Då valde jag en av mina favorittröjor, en svart med ”Powerpuff Girls”-tryck på, som val av tröja. När jag hade klätt på mig gick jag ner till köket, sade godmorgon till resten av min familj (min mamma, pappa och 13-årige lillebror) och gjorde tre knäckemackor med rökt kalkon på till frukost. Till frukost tog jag även ett rött äpple till.

När jag var färdig med frukosten steg jag ut ur huset, hämtade min cykel och cyklade till Geijersgatan, som jag brukade ta bussen ifrån. Jag behövde inte vänta länge på bussen då den kom så fort jag kom till busshållplatsen. Bussen jag tog var nummer 7 och jag hittade snabbt en ledig plats längst bak. Det tog cirka 20 minuter innan jag var framme vid Studentgatan, som jag sedan gick ifrån för att komma till min gymnasieskola, Malmö Latinskola.

Jag gick upp till tredje våningen av A-huset och väntade på att kemilektionen skulle börja. Däruppe stötte jag på min klasskompis som också väntade på att lektionen skulle börja. Vi båda insåg att resten av klassen inte var på plats, så vi bestämde oss för att kolla igenom vårt digitala schema. När vi gjorde det insåg vi att lektionen skulle vara i källaren av C-huset och naturligtvis sprang ner för alla trapporna, förbi korridoren, in i C-huset och ner till källaren. På vägen ner hängde några andra klasskompisar på oss. I källarklassrummet väntade våran älskade kemilärare tåligt på oss innan han började själva lektionen. Där räknade vi på jämviktsreaktioner med syror och baser. Efter kemilektionen började fysiklektionen 10.40, tio minuter efter att kemilektionen avslutades. Där lärde vi oss om lägesenergi och rörelseenergi. Det var en mycket rolig och intressant lektion eftersom fysikläraren visade oss roliga, men lärorika animationer om rörelse- och lägesenergi.

När fysiklektionen var över åt vi lunch. Det var lasagnette, vilket jag inte tyckte var så gott. Istället åt jag två knäckebröd och några rivna morötter. Efter lunchen hade jag håltimme, eftersom jag var en natur-natur elev. Då pluggade jag bioteknik i biblioteket, eftersom att jag skulle ha ett prov inom detta ämne dagen efter. När jag hade pluggat färdigt, lämnade jag biblioteket med en bra självkänsla inom mig, gick till idrottshuset och bytte om inför idrottslektionen. Där spelade vi volleyboll, vilket jag tyckte var mycket kul. Dessutom kände jag att den volleybollsmatchen gick bättre än de tidigare matcherna, då jag lyckades göra flera skott.

När idrottslektionen var färdig, bytte jag tillbaka till mina vanliga kläder, gick ut ur idrottshuset, gick in i själva skolbyggnaden och fortsatte mig upp till fjärde våningen i D-huset för att ha svenskalektion. Där började den med att en av mina klasskompisar hade ett argumenterande tal om influencers som använder sig av reklam. Detta tal tyckte jag var mycket bra genomfört, då hon hade bland annat tydligt språk och bra ögonkontakt med publiken. Efter detta satte jag mig ner och började skriva på detta minne, vilket är någonting jag håller på med just nu.