Mitt Liv

Berättat av Viktor Fors

Berätta om din dag: ✏️

Viktor, 17 år, Malmö Latin

Idag steg jag upp omkring halv nio för att vi har sovmorgon på tisdagar. Igår tänkte jag att jag skulle upp redan vid klockan sju för att få lite tid åt att kolla sociala medier och annat innan skolan men i vanlig ordning snoozade jag fram lite för länge. I slutändan gjorde detta inte speciellt mycket skillnad då jag hade gott om tid att äta frukost. Idag bestod frukosten av en kopp kaffe med mjölk och en jordnötsmörsmacka med skivad banan ovanpå. Efter frukosten satte jag disken på diskbänken för att diskmaskinen var full och gick upp till andra våningen för att borsta mina tänder och därefter vänta på att det skulle vara dags att cykla till skolan. På samma våning satt min mamma som nyss fått förkylning och försökte förstå hur man stängde av ett störigt ljud på datorn. Så småningom frågade hon mig om hjälp och då gick det lite snabbare.

När klockan slog tjugo i nio gick jag ner till hallen på första våningen med skolryggsäcken på ena axeln och satte på mig mina skor och min regnjacka. Det var redan oktober men trots detta var det inte speciellt kallt och det skulle visa sig att min regnjacka till och med var lite overkill då jag under cykelturen blev väldigt varm och behövde ta av den när jag kom fram till Malmö Latinskolan.

Cykelturen tog omkring en kvart och när jag väl var framme och hade gått till mitt skåp fick jag höra från mina klasskamrater som också stod vid sina skåp att den fösta lektionen hade flyttats till källaren i C huset. Dagens första lektion började väldigt tom. Många var sjuka, en hel del var sena men ytterligare 10 var borta och repade inför deras turnévecka. Jag går naturlinjen men går i en klass där 10 är natur-musikare som hade denna veckan skulle iväg och spela musik på lite olika skolor runt om Skåne. Många av mina närmaste kompisar var natur-musikare men kvar hade jag fortfarande Barin. Jag hade fler vänner som inte var natur-musikare men dessa var sjuka och kunde inte komma. Under den första lektionens gång filtrerade så småningom fler och fler av mina klasskamrater in genom dörren tills vi till slut var omkring tolv personer av en trettiotvå personersklass. Lektionen vara bara en timme och var en rätt kort lektion i jämförelse med nästa som var fysik och varade i en timme och tjugo minuter men innan denna lektionen kunde börja tog jag och Barin en runda genom skolan där vi påvägen köpte en kopp kaffe. Under Fysiklektionen gick vi igenom lite nya saker som vi först börjat på dagen innan. Dagens genomgång handlade om energi.

Efter fysiklektionen hade vi lunch på skolan som var en rätt god vegetarisk lasagnette. Lunchen var ovanligt lång och varade i cirka två timmar. Under lunchen satte Killarna i klassen sig i sofforna i matsalen där vi också stötte på några av natur-musikarna som precis hade haft genrep på skolan och som nu var klara för dagen. Sixten stannade med oss under lunchen för att han ville ha idrott med oss. Elton stannade också men inte för att han ville ha idrott, han hade nämligen fått erbjudandet att bli klippt av vår klasskamrat Anna men behövde vänta tills idrottslektionen då de kunde smyga iväg till omklädningsrummen där det fanns plats att klippa sig. Vi som skulle stannade på skolan spenderade större delen av lunchen i matsalsofforna där vi försökte plugga bioteknik, vi hade prov dagen efter men plugget gick inte som planerat och vi blev som vanligt distraherade av spel. Sixten hade tagit med sin bas till matsalen då denna skulle med hem sen och jag frågade om jag fick spela lite. Jag spelar egentligen gitarr och lär mig lite då och då musik teori av natur-musikarna. Under lunchen satt även vi och tittade på gitarrer på internet. Jag ville köpa en ny gitarr och var säker på att jag ville ha en Squier Telecaster men efter att Sixten visat mig några Epiphone Les Pauls och Squier Stratocasters var jag inte längre riktigt lika säker.

Under lunchen träffade vi även Selma som var natur-musikare men som skulle hem och Aidan och Emelie som var vanliga musikare. Aidan var i samma ensamble grupp som Elton, Selma, Måns och min bästa kompis Nils. Emelie hade däremot gått i samma klass som jag men som hade hoppat av året innan och gick nu den vanliga musiklinjen i ettan.

Klockan tjugo över ett började vi röra oss mot idrotten och denna veckan hade vi precis som förra en vikarie som vi spelade volleyboll med. Under denna terminen det varit lite stökigt med idrottlärare och därför var detta den tredje men inte sista vi kommer att ha under årets gång. Lektionen visade sig vara väldigt kul, bland annat för att vi var så få vilket gjorde att alla fick vara med på en gång. Samtidigt som detta skedde satt Anna och Elton i tjejernas omklädningsrum där Anna klippte Eltons hår. När lektionen var slut trodde vi att Elton skulle vara i vårt omklädningsrum istället men han var ingenstans att hitta. Vi bytte om och sade hejdå till Sixten som inte behövde vara på nästa lektion som var Svenska. Detta var veckan innan höstlovet och under just höstlovet skulle Sixten till Egypten och i och med att Sixten var natur-musikare skulle vi inte få träffa honom igen fram till lovets slut.

När vi väl hade fått på oss riktiga kläder igen gick vi till D-huset för att lämna våra idrottskläder och ta våra skolväskor. Av en slump hade tjejerna kommit ut ur deras omklädningsrum samtidigt som vi och vi sneddade tillsammans över skolgården där Brehna fråga Arthur om han fyllde år vilket han gjorde. Vi killar hade redan grattat honom på morgonen men här fick vi chansen att sjunga till honom vilket vi alla gjorde. Arthur hade försökt hålla sin födelsedag hemlig för att han inte ville att vi skulle sjunga men det gick såklart inte i slutet.

När vi hade sjungit klart var vi framme vid dörren som ledde in i korridoren utanför bibblan i D-huset. Vi tog hastigt våra saker och promenerade därefter förbi bibblan, matsalen och till sist receptionen där vi tillslut mötte Elton vars hår hade blivit mycket finare. Hans lugg som tidigare sett helt ovårdad ut såg riktigt stilig ut men hans hår på baksidan var fortfarande lite för långt och skulle behöva en klippning till. Under mötet med Elton fick vi syn på ett par treor som skulle ta hissen och vi lyckade följa med dem upp i D-huset. Treorna gick av på tredje våningen men eftersom vi skulle upp på fjärde våningen blev vi kvar i hissen. Precis när dörrarna skulle stängas fick vi syn på Nils och när vi väl var uppe på fjärde våningen bestämde jag och Barin för att springa ner till tredje våningen för att hälsa på Nils. Vi kramades och hälsade snabbt på varandra då jag och Barin var tvungna att gå upp en våning för att hinna med starten på Svenska lektionen.

Uppe på fjärde våningen satt resten av klassen i sofforna utanför klassrummet då Josefine inte än hade öppnat dörren. Jag slog mig ner på den lediga platsen i soffan medans Barin tog en stol. Men vi fick inte sitta länge då Svenska lektionen snart började. Lektionen började med att Ebba skulle hålla ett tal om Reklam eftersom hon hade missat detta förra veckan. Därefter berättade Josefine om något som hette Minnen och började läsa upp en text som en tjugoåring 1973 hade skrivit. Josefine förklarade uppgiften vi skulle jobba med under lektionen och berättade därefter att hon själv dagen innan hade blivit uppslukad av de så kallade minnena. När hon släppte oss fria för att arbeta började även hon skriva på sitt brev till framtiden. Själv satte jag först på av min favoritmusik som för tillfället bestod av artister som Amy Winehouse, Laufey, Frank Ocean och Mac DeMarco. Laufey hade precis släppte en ny låt med Beebadoobee som jag gillade väldigt mycket. Efter jag satt på låten som hette ”A night to remember” började jag skriva på texten ni läser nu.