Mitt Liv

Berättat av Vera

Berätta om din dag: ✏️

24 okt 2023

Klockan slår midnatt utan att jag märker det. Jag sitter i soffan under min loftsäng och virkar. Det ska bli en randig tröja. Rummet är stökigt med kläder överallt men jag sitter lugnt tillbakalutad i den lilla soffan med en podd i öronen. Podden är på franska så jag förstår ytterst lite men jag har hört att man måste utsätta sig för ett språk för att lära sig det och jag har snart hörförståelse på franskan. Klockan börjar bli mycket och jag lägger ner virkningen. Men före jag lägger mig går jag in på mobilen och tar en bild på Snapchat. Inte för att skicka till någon utan helt enkelt för att skriva ned vad nästa steg är på mitt virkprojekt så att jag inte glömmer. Sen klättrar jag upp i sängen och min katt Asta följer efter. Jag tänder lampan där uppe och går in på telefonen för att släcka mina fairy lights under sängen. Jag stänger av podden och sätter på en ljudbok istället. Mobilen lägger jag till laddning. Med airpodsen i öronen och katten bredvid mig somnar jag.

Jag vaknar av ett larm på mobilen. ”Snälla ta med vattenflaska” står det. Men klockan är alldeles för lite. Jag måste ha glömt att vi har sovmorgon idag. Jag stänger av larmet och somnar om. En timme senare vaknar jag av ytterligare ett larm. Denna gången stämde det. Det första jag gör är att leta upp mina airpods och lägga dem i sitt etui. Den ena är under min axel. Det gör lite ont. Den andra är under kudden. Jag ligger kvar i sängen så länge jag kan utan att det ska vara omöjligt att komma till skolan i tid. Sen går jag upp. Jag slänger på mig ett par jeans och en t-shirt. Men jeansen känns fel så jag tar de vanliga jeansen istället. Jag funderar lite kort på om folk tycker att jag har samma kläder på mig hela tiden men går raskt vidare. Jag har ju bråttom. Raggsockor sätter jag också på mig. Det är inte en del av min vanliga utstyrsel men idag är det raggsockornas dag! Väskan packar jag lite fort. Den är beige/grön och jag har den alltid på höger sida men över vänster axel. Datorn, bioteknikböckerna och virkningen ska med. Vattenflaskan är helt bortglömd. Sen borstas tänderna och Conversen flyger på. Frukost har jag inte tid med. Tjocktröjan måste jag springa och hämta i mitt rum. Det är min pappas gamla. Jacka tar jag också. Min systers gamla. Jag kollar klockan. Rätt bråttom. Jag cyklar så snabbt jag bara kan men det är trafik.

Jag kommer till skolan samma minut som vi börjar. Men jag ska upp på tredje våningen. Jag går andra året i gymnasiet. Program natur natur. På vägen upp träffar jag några klasskompisar som säger att vi har bytt sal. Vi ska vara i källaren i ett helt annat hus. Vi kommer lite sent till kemin men det är okej med läraren. Han visste inte heller att vi skulle byta sal. Det stod bara i schemat men på grund av GDPR har de valt att det ska vara extremt komplicerat att få tag på sitt schema så jag har ju en screenshot som jag brukar kolla på. Men jag kan det nästan utantill, förutom tiderna. Vi är inte så många i klassen idag. Bara 14 stycken på kemin. Det går någon sorts sjukdom i klassen och dessutom är de som går natur musik på turnévecka.

Efter kemin är det fysik i samma sal. Det är också bytt. Enligt min lärare skulle de göra schemat bättre för några klasser men för oss blev det bara sämre. Men så kan det gå. På fysiken pratar vi om energi och vi leker lite med en simulering med en katt som åker skateboard. Det är kul. Efter fysiken är det lunch. Lasagnette såklart. De gillar verkligen sin lasagnette. Men de har inte försökt göra något nytt med lasagnetten idag. Det är bara vanlig, hederlig vegetarisk lasagnette.

På lunchen är det dags för BeReal. Det är en sociala medie-plattform där man vid en slumpad tid varje dag får en notis om att det är dags för BeReal. Då ska alla ta en bild och den tar med kameran riktad både fram och baksamtidigt. Om man tar bilden för sent kan alla se hur sent du tog bilden. Det var en väldigt stor grej för något år sen men nu är det lite dött. Jag pallar inte ta en bild just nu så jag ignorerar notisen.

Vi har håltimme efter lunch så jag och en kompis sätter oss i ett grupprum i biblioteket för att plugga bioteknik. Det är prov imorgon men i eftermiddag har jag typ ingen tid att plugga. Vi kollar på instuderingsfrågorna på Classroom och förhör varandra. Ingen av oss kan det så bra. Min kompis har skjutit upp mycket av pluggandet till idag och jag tänker att det får gå som det går. Det finns viktigare saker. Och jag kan ändå rätt mycket hoppas jag.

Sen bär det av mot idrotten. Första steget är att lirka ut gympapåsen ur det alldeles för lilla skåpet. Det regnar när vi går över skolgården för att komma till idrottshallen. Det är volleyboll på idrotten denna veckan också. Kul men det gör typ ont. Jag tror att jag kanske gör fel.

Efter idrotten går jag till mitt skåp. Där tar jag upp min telefon. Någon har skrivit. Jag är med och skriver manus till skolans spex och nu skriver de i gruppchatten vi har på Messenger. Det är en som vill veta om vi har några matpreferenser. De andra har svarat. Jag skriver också. Med mig blir vi två vegetarianer, en vegan och en gluten. Bara två som äter allt.

Jag lägger väskan i skåpet och går mot svenskan. På vägen dit träffar jag en klasskompis som går musik och därför inte var med på idrotten. Han har tydligen fått sitt hår klippt av min andra klasskompis inne vid duscharna på tjejernas omklädningsrum. Man ser inte så stor skillnad. Sen har vi svenska. Först lyssnar jag på ett tal om influencers och reklam, sen ska vi skriva detta dagboksinlägg. På lektionen hinner jag bara fram till lunchrasten men bestämmer att jag ska fortsätta sen.

Efter svenskan skyndar jag mig till dagens manusmöte. När jag kommer dit får jag veta att jag måste skriva på en massa papper för att de ska veta att vi är en förening eller något. Jag förstod inte riktigt varför. Men det var viktigt. Sen har vi manusmöte. Det är helt klart bästa delen av dagen! Vi börjar med att göra klart synopsis scen för scen. Sen visar manusministern för oss hur vi ska strukturera manuset på ett bra sätt. Och efter det börjar vi skriva!! Jag har längtat efter att vi ska börja skriva sååååå länge. Tiden går så fort och helt plötsligt har vi haft manusmöte i tre och en halv timme. Skolan stänger vid 8 så vi måste skynda ut så inget larm går. Vi säger hejdå till de andra och jag och en till cyklar tillsammans för vi bor åt samma håll.

När jag kommer hem värmer min pappa rester av potatis och purjolökssoppa från i förrgår. Gott!! Vi äter och sen fortsätter jag skriva detta. Nu sitter jag här vid matbordet och skriver. Min pappa diskar och ger katterna mat. Sen tror jag att jag ska läsa lite bioteknik. Men inte för mycket för jag är trött. Det kommer nog sluta med att jag sitter och tittar på Instagram en del. Jag hoppas dock att det går bra på provet imorgon. Vi får väl se. Om 50 år kommer jag ändå inte minnas det.