Mitt Liv

Berättat av V.

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknar som vanligt kl. 6, trots att det är tisdag och jag skulle kunna sova lite mer, då jag inte skatill jobbet idag….. Men jag är så kissnödigt, jag måste gå upp och kissa! Jag gör det, sedan kan jag väl sova lite till, det är fortfarande mörkt ute, det är så trevligt att kunna stanna lite till i sängen.

Så jag somnar igen…. Jag drömmer något om mitt nya jobb, det händer ofta, jag tror att det är för att jag är i början av min nya karriären, jag tänker ofta på mitt jobbuppdrag och då blir mina drömmar också kopplade till det. Jag tog examen för 6 månader sedan, nu är jag legitimerad lärare och undervisar roliga och trevliga elever i det som enligt mig är det bästa ämnet, hem- och konsumentkunskap! De flesta tycker att det inte är ett så viktigt ämne, att man bakar och man har det roligt…. Men det är mycket mer, jag har möjligheten att ge eleverna viktiga verktyg för deras framtida vardagsliv, jag kan ”så frö” för en hållbar utveckling och ett mer hållbart samhälle. Jag undrar vem och när ska läsa min berättelse… Vad har det hänt med jordklotet då? Har vi lyckats rädda vår planet? I land är jag optimist, ibland är jag verkligen pessimist…

”Godmorgon”… Jag vaknar av min sambo som hälsar på mig, nu är klockan 7.30 och frukosten är klar, jag behöver bara äta min overnight-oats med massor nyttigheter i (frö, nötter, torkad frukt) och dricka min kopp svart te med aprikos, medan vi lyssnar på brasiliansk jazz, vilken bra start på dagen!

Idag är jag ledig, men jag har faktiskt lite jobb ändå att göra, jag skulle också plugga och skriva färdigt min inlämning om andraspråkstillägnande,ju jag tog examen men nu pluggar jag vidare för att bli behörig i Svenska som andraspråk. Delvis var jag intresserad av ämne för att jag har också flyttat till Sverige, som 30-åring 8 år sedan, och pluggat SFI och sedan alla möjliga kurser i SVA för att kunna komma in på universitet. Delvis tycker jag att det skulle vara givande att kunna hjälpa människor som flyttar hit att lära sig svenska.

Vi ska också städa lite, sopa, moppa, plocka undan lite, och vi ska tvätta, vi ska resa om tre dagar, vi ska till hemlandet, bara en vecka, just för att hälsa på familjen där,min mamma har fyllt 70 förra vecka, jag vill krama henne! Så morgonen går fort, vi gör allt vi hade planerat göra, min sambo hinner också göra en promenad till skogen och fylla på fågelbordet! Han matar vilda fåglar i en liten skog som ligger 1 km från vårt boende…. Vi bor i Lund, i en liten lägenhet nära flera naturområden, så vi kan gå eller cykla till skogar och öppna landskap, vi göre det ofta faktiskt!

Medan han är i skogen fixar jag lunchen, det blir tagliatelle med purjolöksås, sallad och hembakad valnötterbröd. Efter det drycker min sambo sin heliga kaffe medan jag tar en kopp te. Nu är det dags att fixa lite jobb och att skriva färdig min inlämning. Jag jobbar hårt hela eftermiddagen, jag skulle vilja ta en promenad också,men det blåser och det regnar…. Jag stannar hemma. Ja, inlämningen är klart, jag skickar in den men förhoppning att den blir godkänd! Jag hinner också smsa mamma och pappa, vi ska väl snart träffas men jag vill höra hur de mår.

När middagstid närmar sig börjar jag fixa middagen, jag har en jättefin pumpa, en puriolök…. Jag vill göra risotto! Sambon köper risottoris på vägen hem från gymmet, så jag fixar en fantastisk risotto, så krämig, så gott! Vi brukar kolla på ett tv-program från hemlandet när vi äter middag, med dator, det är ett program om musik med olika gäster som pratar om musik och spelar, ofta jazz men också annat. Vi fixar disken i diskmaskinen som blir full så vi startar den, på ECO-program.

”Vad säger du om vi tittar på en film?”, jag svarar ja, så sambon fixar en streaming film, en gammal amerkansk klassiker, ”Notorious”, fantastisk film! Jag älskar Cary Grant! Vi bägge dricker en kopp örtte, och efter filmen blir det dags att lägga sig. Jag är så trött, jagsömnar genast, imorgon är det onsdag, imorgon är det en annan dag!

V.