Mitt Liv

Berättat av Ulrika

På frukost-rasten lekte vi Skyltdocka. Det går till så att vi flickor står på en bänk i en lång rad. Sen ska vi välja ut ett affärs-biträde och en kund. Sen ska kunden gå bort och vänta, tills affärs-biträdet har frågat alla skylt-dockorna, vad dom ska ha för yrke. Sedan ropar hon och säger, att kunden få- komma. Affärs-biträdet frågar vad det ska vara. Då säger kunden att hon vill ha en skylt-docka.

Då sätter affärs-biträdet i gång en docka. Om nu dockan är målare så börjar hon att måla. När kunden tycker att den har sett tillräckligt ber hon att affärsbiträdet ska stänga av dockan. Sedan fortsätter hon att prova alla dom andra dockorna.

När hon gjort det så ber hon, att affärs-biträdet ska ta fram en viss docka. Sedan ska kunden gissa vad dockan har för yrke. Om hon inte vet vad dockan gör för någonting, så får hon ställa tillbaka dockan. Då får affärs-biträdet ta fram en ny docka som kanske är sotare. Om nu kunden kan gissa vad dockan har för yrke, så får kunden vara skylt-docka och skylt-dockan vara kund. Och sen väljer man ut ett nytt affärs-biträde.,Och så börjar man om på nytt.