Mitt Liv

  • Ulrika Persson

Berättat av Ulrika Persson

Berätta om din dag: ✏️

God kväll,

Ulrika Persson, 59 årig Näldenbo, här!

En vardag bland andra som du, som framtida läsare, kanske kommer att fundera och reflekteta över.

Vaknar kl 05.25 av mobiltelefonens väckningssignal, tycker egentligen att det är för tidigt för uppgång men plikten kallar. Jag ska verkligen inte klaga heller eftersom jag nyss haft en veckas semester på Gran Canaria. Drar mig en stund medans Lars, min sambo och mina två döttrars pappa, gör sig klar på badrummet. Efter 15 minuters bonustid i sängvärmen blev det bråttom att borsta tänderna med den nyinköpta eltandborsten och sminka på sig ett representabelt jobbansikte. På med kläderna för dagen, marinblå byxor och blommig topp. Ner i köket och plockar fram matlådan med resterna från lördagens fläskfilepasta. Slänger ett getöga på termometern och konstaterar att med +3 grader så duger det bra med skaljackan och ett par fingervantar. Hoppar in i passagerarsätet på den framkörda hybridbilen och åker den dryga milen till centrala Krokom där Lars släpper av mig 06.35 för att själv fortsätta till Hallströms Verkstäder i Ås. Lars jobbar sitt sista halvår som transportledare på företaget innan sin pensionering i början av april. Han har varit familjeföretaget trogen sedan 1972.

Min dag som verksamhetschef för LSS-området i Krokoms kommun startar med en timmes administrativa sysslor i en lugn kontorskorridor. Attesterar några fakturor, beviljar två semestrar och diskuterar de nya ytterplaggen som ska beställas till all personal inom socialförvaltningen som rör sig utomhus i tjänsten. Det gäller främst Hemtjänstpersonal samt boende- och arbetshandledare inom LSS.

Strax före 08.00 börjar jag förbereda mig inför en APT, arbetsplatsträff, som jag och en av mina enhetschefer ska leda. Hinner även med en snabb kafferast med tillhörande hårdbrödsmörgås med ost samt två korta telefonsamtal och en Teamsavstämning med en förkyld kollega innan vi börjar kl 09.30.

11.45 lämnar jag APTn för tidig lunch innan jag träffar två medarbetare för återkoppling kring den senaste lönerevisionen. Klockan 13.00 är det dags för ett två timmar långt erfarenhetsutbyte kring rekryteringsutmaningar inom vård- och omsorg i de norra landsdelarna. Vi är 3 verksamhetschefer från kommunens socialförvaltning som deltar i seminariet som genomförs via Teams. Vårat arbete med ungdomspanel och djupintervjuer av unga feriearbetare väckte intresse.

Innan jag blir upplockad för hemfärd kl 16.30 hinner jag med en telefonuppföljning med en långtidssjukskriven medarbetare samt att påbörja en annons inför rekrytering av ny administratör till vår verksamhet.

Vår yngsta dotter Tove som jobbar med flyktingmottagande i Stockholms stad ringer när vi åker hem mot Nälden igen. Hon har fått besked om förlängt vikariat och ska börja leta ny bostad igen eftersom hennes nuvarande kontrakt löper ut i samband med årsskiftet. För övrigt så upptas hennes tid av att oroa sig för alla Palestinier hon lärde känna under sitt uppdrag i Jerusalem för snart ett år sedan. Oroligheterna i Israel är värre än på många år efter en våldsam attack av Hamaz i början av hösten. Israel har svarat med våldsam kraft och världen håller andan.

Springer in på vår fantastiska ICA-butik och kompletterar med lite mjölk, grädde och bacon. Väl hemma lagar jag till dagens middag som blev korvpytt med bacon och en ugnsomelettemed svampsås så att det även räcker till morgondagens två matlådor.

Efter middagen tar Lars en kvällspromenad medans jag besöker vår äldsta dotter Malin, hennes sambo Ante och vårt underbara barnbarn, solstrålen Fanny 6 månader. De bor uppe på höjden i byn i sitt nybyggda hus med utsikt över hela byn och Näldsjön. När gullungen badat och ska sova beger jag mig hemöver och avrundar dagen med två streamade avsnitt av en svensk-finsk spänningsserie, Annika.

Nu är klockan 22.45 och jag ska snart försjunka i min skönhetssömn inför en ny arbetsdag i kommunen, det har hunnit bli ganska många dagar sedan jag fick min första lärartjänst i februari 1987.

Släcker snart lampan och lyssnar några minuter på Liza Marklund ljudbok ”Stormberget” innan jag somnar.