Mitt Liv

  • Ulrika

  • Ulrika

  • Ulrika

  • Ulrika

Berättat av Ulrika Olsson

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade av väckarklockan 06.20. Det är ovanligt, vanligtvis är jag vaken redan innan klockan ringer. Det här måste betyda att det blir en bra dag, tänkte jag. Gick upp och duschade. På med kläder; svarta halvkorta, lite vida byxor och en boxy jeansskjorta som jag köpte på loppis i somras och senare sydde om. Satte upp håret i en knut och i med de fina örhängena jag med broderier. Ser ut som små tavlor. Sminkade mig lite innan frukosten. Som vanligt bestod frukosten av dinkelgröt, mosad banan, finhackat äpple, jordnötssmör och mjölk. Kaffe med mjölk också. Såklart.

Promenad till jobbet. Det är inte helt ljust ute nu när jag går till jobbet. Idag var det också kallt, fuktigt och lite rått. Hade Tant Ainas vantar på mig. Det sägs att hon stickade en vante på en kväll. Hon sålde dem varje år på julmarknaden i församlingshemmet i byn där jag är uppväxt. 60 kronor paret, om jag minns rätt. Men det är länge sedan nu. Jag är väldigt glad att jag har flera par vantar som Aina stickat. När jag kom fram till jobbet gick jag in under den stora lönnen som pryder gårdens västra sida. Lade vantarna i de gula löven, laddade upp ett inlägg på instagram och i det berättar jag om Tant Aina och vantarna.

En kollega sa att hon tycker att jag ser så fräsch ut. Nästan som att jag skulle vara nyförälskad? Jag blev glad när hon sa det. Och nästan sant är det ju, fast min förtjusning finns på avstånd. Personen vet väl inte ens om det. Eller kanske anar han det? Känner mig som fjorton, men är samtidigt lite hoppfull. Kanske kan det ändå leda någonstans.

På jobbet pratade jag i telefon, fixade några offerter och påbörjade en antikvarisk slutrapport. Jag jobbar på ett regionalt museum och det är en hel del prat om dagarna; oron som finns kring framtiden, de dåligt uppräknade anslagen och ja… ekonomin i stort.

Till lunch åt jag min medhavda matlåda: pasta och köttfärssås. Pratade kroppsliga krämpor i form av onda leder, med två kollegor och vi utbytte tips på bra kiropraktorer och metoder för läkning.

Gick lite tidigare från jobbet för att hinna hämta upp en matta från kemtvätt. Mattan hittade jag i en kista på vinden i sommarhuset som jag köpte 2014. Sedan dess har den jättestora (5,5 kvm) trasmattan i alla år legat på golvet i min flickas rum. Så skön att sitta och leka på! Men nu väntar en ny era för mattan. Ren är den och nu får den bo i vardagsrummet i lägenheten vi precis flyttat till, jag och min dotter. Det blir en ny era för mig också. Efter 11 år i en stor lägenhet har jag bantat ner bohaget med 30 kvm. Allt känns nytt här och efter att jag ordnat allt med den här flytten och all rensning som behövdes innan, så är jag kapabel till ALLT. Nu kan vad som helst hända! Det känns som att jag befinner mig i ett väldigt spännande skede i livet. Nu när jag är 52 år.

På kvällen åkte jag och köpte nya ockrafärgade ljus. Mysiga att tända nu när kvällarna är så mörka. Har nyss ätit fiskgryta med spetskål, ärtor, chili och matvete. Drack upp den sista slatten rosé. En bra dag ska väl firas, än om det är tisdag? Nu ska jag ta ett bad i badkaret som finns i min nya lägenhet, en otrolig lyx som jag inte fanns i min gamla lägenhet.