Mitt Liv

Berättat av Ulla Nordfors

Berätta om din dag: ✏️

Tisdag 24 oktober 2023

1. Vaknar, ligger kvar i sängen, drar bort gardinen och tänder stearinljuset i fönstret och läser dagens morgontidning.

2. Orkidén i vardagsfönstret blommar igen och fuchsia-plantorna växer fint.Skultuna-lampan och Thomas Lacke´s stålpojke betyder mycket för mig

3. Ännu en omgång varma kläder och skor som jag samlat ihop bland mina grannar på Elfvinggården ska levereras till S:ta Clara kyrkas hjälparbete bland hemlösa i Stockholm.

4. Vildvinet på berget vid Alviks tunnelbaneperrong lyser vackert.

5. Reklam: nätdoktor, pen store och jobbland

6. Färgglad rulltrappa upp mot Sergels torg, en av de fungerande rulltrapporna i Stockholms kollektivtrafik

7. Hemlös försäljare på Klarabergsgatan i närheten av Nils Ferlin-statyn

8. Hämtade paket på ”posten”, ja postkontor finns inte längre utan jag får gå till Kontorsvaruhandeln i Alvik. Förutom att jag kan uträtta mina postärenden där så kan jag köpa hårsnoddar, läsk och annat ”nyttigt” där.

9. Hem och åt lite mat: potatis och morötter, tomater, oliver och fetaost

10. På väg till Kungsholms kyrka stod en stor fredsduva

11. Kyrkporten var öppen

12. Föreläsningen lockade med ”En replängds avstånd till döden” i marknadsföringen. På tavlan stod det ”Med döden på viss distans”. Förstod inte vad det var för fel på den ursprungliga formuleringen… Tyvärr var ljudet dåligt och någon nära mig doftade något som gav mig hostanfall, jag gick därifrån innan det var slut.

13. Vanlig syn i kollektivtrafiken, rulltrappor som står stilla

14-15 Biljettkontrollerna i Stockholms kollektivtrafik är mycket frekventa. Det finns en §2 i Lagen om kollektiv persontrafik… Jag har själv hänvisat till den vid ett tillfälle när jag inte haft möjlighet att fylla på mitt månadskort. Funderar över hur de hemlösa i Stockholm ska lösa biljetter. Utan BankID, utan bankkonto eller kreditkort… Stockholm har blivit kallare.

16. Hemma i mitt sovrum igen och nu väntar kudden…