Mitt Liv

Berättat av Tova

Berätta om din dag: ✏️

Idag den 24/10-2023 så vart jag väckt av min sambo när han kom hem från jobbet vid 06.30, jag orkade inte gå upp då så jag låg kvar i sängen fram tills 07.30. Sen steg jag upp och klädde på mig, jag packade även min väska som jag behövde ta med till min APL. Min sambo skjutsade mig till min APL (APL= Arbetsplatsförlagt lärande) jag började 08.00 så jag såg till att vara där till 07.45 så jag hann byta om till arbetskläderna.

Klockan 08.00 så stod jag ombytt och klar på min avdelning, gjorde mig en kopp kaffe och satte mig ner med resten av personalen. Efter att vi suttit och druckit vårat morgonkaffe så började vi gå och väcka alla brukare på avdelningen, vi hjälpte dom upp ur sängen, gav dom medicin och några duschade vi, sen gav vi dom frukost. Efter vi gett dom frukost så satte vi oss och drack kaffe och pratade om brukarna och om hur dom mår då det går covid på avdelningen. Vissa av brukarna är jätte dåliga och ligger i sängarna, dom blir ganska frustrerade av att behöva vara instängda på sina rum och det kan jag förstå.

Nu är klockan ca 12.00 och alla brukare ska ha lunch, dom som har covid får äta på sina rum och dom som inte har det får äta i allrummet. Vi ger dom som inte har covid mat först då dom bara är tre stycken, sen lägger vi upp mat åt dom andra och går in med brickorna på deras rum. Under tiden dom äter så plockar vi ur diskmaskinen och torkar av alla ytor med ytdesinfektion, när vi va klar med det så hade dom flesta av brukarna hunnit äta upp så då plockade vi undan deras tallrikar.

Klockan har hunnit bli 13.45 och då går jag och byter om till mina civila kläder för jag har en lektion i svenska från 14.30-16.00 som jag måste gå på. Nu är klockan 15.36 och jag har precis skrivit klar denna text som jag började med för ca 15 minuter sedan. När jag slutar så ska jag hem och äta så jag orkar fixa alla stallsysslor och ta en ridtur.