Mitt Liv

Berättat av Tony Petersson

Berätta om din dag: ✏️

Min dag sträcker sig från ca 0400 till exakt nu. 1250.

Det började med att jag vaknade alltför tidigt, gick ned för trappan och ”morgonpinkade” , tog fram min Ipad för att läsa nyheterna och sen kolla mina jobbmail. En halvtimme senare gick jag upp o la mig igen, och halvsov till sambons klocka ringde 0530. Upp , fixade frukost. kaffe till mig och kaffe samt fil till sambon. tvättade mig , borsta tänderna och sen tog jag min färdigpackade träningsväska och cyklade iväg kar och 60 min motionscykel. Brukar träna 4-5 dagar i veckan. Är nu 56 år , och ser det som allt viktigare att hålla igång.

Väl på jobbet kollar jag igenom min kalender och ser att det är 6 möten idag. Jag jobbar som fastighetschef på ett företag som är underleverantör inom fordonsbranchen , och med det blir jag involverade i de mesta projekt som skall genomföras. Då jag även är gammal produktionstekniker har jag även den inputen som är viktig.

Första två möten handlar om AGV (självgående truckar) som vi skall sjösätta , och jag drog upp tänkta vägar för dessa på layouten. Nu går vi vidare med en leverantör av dessa för att se sen hur vi går vidare.

Nu har jag besök av ett företag som vill titta på våra UL (ultraljudsvetsar) svetsar. Den ena av besökarna är min sambos äldste son , så det skall bli extra spännande. Besöket gick väl , och dom fick en förståelse för den svetsprocess samt de utmaningar som vi haft , och ev. väntar dom.

Mötet efter det är återigen en layoutfråga , då vi står inför väldigt många , stora investeringar och jag har ritat (Auto CAD) ett förslag på hur detta skall bli , och i vilka steg. Detta är något som kommer att pågå en bit in i 2024. De planer jag gjort upp , och den tidsplan blev efter mötet tidigarelagd med två veckor , och det kommer att ställa en del krav på att jobba snabbt och effektivt med en snävare tidplan.

Övrigt så bestod min lunch av ris med en bönsallad. Jag äter nästan bara vegetariskt numera. Detta efter att jag fick problem med magen för några år sedan , vilket berodde på stress i form av kraftig arbetsbelastning under en period. efter det har jag fastnat för att nästan helt välja bort kött , och mår så mycket bättre av det.

Jag har ”privat surfat” en del idag , genom att leta upp en bra långfärdscykel , då min plan

under 2024 är att cykla genom Sverige. Från norr till söder. det är en gammal dröm jag haft sen jag som liten grabb , inte bara läste om stålfarfars bedrift , utan faktiskt träffade han en del då han sålde kvällsposten i den lilla by jag växte upp i.

Efter jobb , skall jag hem och där är planen att jag idag skall rensa upp i garaget så att jag kan sätta in min bil. Vi har två bilar , jag och min sambo. Hon kör till jobbet var dag , medans jag nästan alltid cyklar. Dock unnar jag mig den ”lyxen” att ha en bil själv, ”just in case”. I mångt och mycket är det primära för att kunna köra upp till min far (bor 15 mil bort) och hälsa på han , nu när han ligger på ”hemmet” efter en hjärtinfarkt , som han tyvärr inte hämtat sig fysiskt ifrån. helt ärligt tror jag han är lite lat.

Som de medelåldersparet vi då är , avslutas dagen med först middag , runt 1800. Idag blir det långbakad fläskfilé med sås och potatis. Jag äter måttligt med kött , så jag tar stekt tofu istället.

Nu skall jag snart cykla hem , och det blev (i vanlig ordning) en längre dag än planerat , så man lägger in drygt 10 arbetstimmar på kontot (minus den kvarten jag privat surfat).

mvh//Tony Petersson

Fastighetschef , Alfdex Landskrona