Mitt Liv

Berättat av Toftabo

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade ganska sent idag, strax efter 9, frukost i köket och läste morgontidningen på ipaden. Sen blev det en promenad i skogen med maken och vår hund,. Det var ganska varmt idag, runt 10 gr., så det räckte med en tunnare jacka. Solen sken och det var stilla, men vått i markerna. Gick förbi en sommarstuga där en äldre dam höll på att stänga för vintern. Hon bad om hjälp med ett lock i marken till vattenavstängningen, vilket hon givetvis fick, så vi fixade det. ” Tack snälla, ni har gjort dagens goda gärning” sa hon. Fint när man kan hjälpa till! Spanade på ”mina svampställen” såg några trattkantareller, så det får bli en runda imorgon och plocka lite. Ska ha gäster på lördag, kanske gör en svampsoppa till förrätt….. väl hemkommen blev det bak: först matbröd och sen lite småkakor, ”makalösa”, så goda. Lite korrespondens som gäller brf., då jag är med i styrelsen, finns alltid saker att ta tag i och fixa med när det gäller en gammal brf. Brukar säga att alla brfstyrelser skulle behöva en pensionär som har tid att fixa och dona med stort och smått!

Telefonsamtal med en gammal arbetskollega för att bolla och stötta efter att en politisk nämnd tagit ett, i vårt tycke, felaktigt beslut, suck! Tråkigt när politiker inte lyssnar på sakkunniga, utan fattar beslut kring verksamheter som troligen kommer bli svåra att upprätthålla en god kvalitet i framöver.

Lagar en god fiskgryta till kvällen och avslutar dagen framför tv med lite gofika, rester av gårdagens födelsedagstårta och kaffe. Tända ljus och mörkret utanför skapar en mysig stämning. Lugnet lägger sig i kroppen och sinnet, känsla av lycka och välmående, en go hund som sover och snusar, hoprullad som en liten kanelbulle, livet är gott och vi tar dagen som den kommer.

Go natt, siv gott……