Mitt Liv

  • Carolina Lifh

  • Carolina Lifh

  • Carolina Lifh

Berättat av Tissly

Berätta om din dag: ✏️

Tisdag 24 oktober 2023 vaknade jag 05:46 på dubbla madrasser i en liten stuga i Tullerum, där jag spenderat natten efter att kvällen innan varit på övningskväll i medial utveckling. Jag hade sovit lite oroligt som det kan vara när man inte sover i sin egen säng. Rummet var behaglig temperatur och endast ljudet från en äldre klocka hördes rytmiskt tick-tack. Jag steg upp, gick på toaletten, satte i mina linser och plockade fram nya underkläder, jeans, t-shirt och en tjockare tröja. Kläderna från dagen innan vek jag ihop och la i min ryggsäck. Därefter borstade jag håret, tog mina morgonmediciner och borstade sedan mina tänder.

Jag vek ihop mitt medhavda täcke runt mina kuddar och sedan resårlakanet runt allihop så det blev enklare att bära. De dubbla madrasserna ställde jag med lite möda tillbaka mot den ena väggen. De mörkröda rullgardinerna drog jag upp och sedan släckte jag på toaletten. Ute i köket diskade jag föregående kvälls temugg. Därefter tog jag på mina kängor, min jacka och bar ut ryggsäck och sängkläder till min grå VW Golf. Jag stängde noga ytterdörren. Det var dis i luften men inte så kallt trots +6 grader. Jag startade bilen och rullade sakta ner för grusvägen och påbörjade resan mot Linköping.

Det var till en början få andra resenärer ute men när jag närmade mig Kisa blev vi fler. Sakta kom gryningen och höstens vackra färger kunde skönjas. På P4 Östergötland talade de om Erdogans undertecknade av Sveriges Natoansökan och om VTIs rekommendationer att inte använda allaround-däck.

Vid Rimforsa blev trafikanterna fler åt båda håll och snart var det ljust ute. Bilköerna tilltog vid Kåparpsrondellen och sedan bitvis hela vägen mot T1-området. Jag kom i tid till jobbet som börjar kl.8 och började som vanligt arbetsdagen med en god kopp te medan jag gick igenom de mail som inkommit sedan föregående eftermiddag.

Förmiddagen var lugn, några mail att besvara eller skicka vidare. En rapport som blev klar för att skickas vidare och en processkarta som färdigställdes. En kär vän fick min uppmärksamhet och att få prata av sig om sin börda i ett äktenskap som upplöses efter 12 år. Det känns fint att kunna finnas där med lyssnande öron.

Lunchen som jag lagat själv var god även idag, orzo med tomatsås, riven ost, kryddblandning och lök tillsammans med balsamicobakad portabellosvamp och panagretto, rostade pinjenötter och ruccola.

Efter det avslutssamtal hos psykologen jag träffat sedan juli 2022. Hen reflekterade över att jag gjort det mesta jobbet själv och att hen mest fyllt på med bränsle när jag har behövt det. Det var rätt tid att avsluta just nu ch jag sa auf wederschen.

Eftermiddagen liknade i mycket förmiddagen. Fler processkartor blev färdiga. En kollega tackade för min värdefulla insats med rapporten.

16:50 åkte jag hemåt från Linköping. Tog ”gamla” E4:an hem och kände mig tillfreds med tillvaron. Väl hemma packade jag ur bilen och började sätta igång med matlagningen. Två middagar skulle fixas då jag ska iväg på tjänsteärende ons-tors. Och på fredag till sönd är det helgkurs i Tullerum.

Det blev citronbakad lax med klyftpotatis och krispig BBQ-kyckling med kålsallad och pommes.

Medan jag lagar mat pratade jag intelefonera med en omtänksam och fin människa som är genuin och äkta och där jag får och kan vara mig själv. Nu när jag ätit min kvällsmat, fixat mig för natten och snart ska lägga mig (klockan är snart 21:30) så ska jag ringa den personen igen och önska godnatt.

Tack för den här tisdagen.