Mitt Liv

  • Tina Ringenson

Berättat av Tina

Berätta om din dag: ✏️

Jag tror klockan var 06:25 när det första larmet ringde, på min partners mobil. En stund efter gick klockradion på med P1. För ett tag sen köpte vi en sån där klockradio som dimmar upp ljuset under 30 minuter innan den går på, och det funkar faktiskt bra. 06:30 gick mitt eget alarm. Jag tryckte på snooze, gick upp och slog på kaffe och tevatten, och sen gick jag tillbaka till sängen för att dra mig lite medan kaffet blev klart.

Klädde mig snabbt i mjukisbyxor, skjorta och stickad tröja. Kallt idag så det var långkallingar, ullsockor, och så t-shirt under skjortan. Både byxorna och den stickade tröjan är sådant jag inte brukar ha på kontoret, men idag var det hemmajobb som gällde och så länge det ser okej ut i webkameran så är det inte så noga då.

Till frukosten stänger vi av klockradion och sätter på radion i köket istället, också P1. På radion intervjuade de någon kille som tidigare jobbat som fritidsledare men numera jobbar med att nå unga som riskerar att hamna i kriminalitet. Min partner och jag åt tillsammans, men olika frukost. Jag svart kaffe och rostmacka med margarin och tahini. Hen te med havremjölk till glutenfritt knäckebröd med margarin, vegansk ”ost” och hallonsylt.

Jag matade katterna, använde duktigt tandtråd innan jag borstade tänderna, tvättade ansiktet osv. Min partner åkte iväg till jobbet. Hen brukar ta bussen men idag skulle hen stanna sent och behövde ta bilen. Hunden fick sin mat ute, strösslad bland höstlöven. Det tog en bra stund innan han var klar med den, så under tiden kollade jag lite på en tv-serie på telefonen. Jag såg på den japanska tv-serien ”Candy color paradox” genom streamingtjänsten Viki. När hunden var klar med frukosten tog jag honom på en 35 minuters promenad.

Efter hundpromenaden var det dags att börja jobba. Klockan var runt 8:20 eller så. Öppnade datorn och kollade mejlen och började sedan korrläsa utkastet till en handbok för bedömare inom en utlysning för forskning och innovation som jag jobbar med. Gjorde några ändringsförslag. En stund senare var det dags för onlinemöte. Då tog jag en till kopp kaffe och det var då jag såg på Instagram att ni sökte berättelser om dagen, men det var för tidigt på dagen för att veta hur den skulle bli. Så jag bestämde mig för att göra det senare. Inför mötet riggade datorn lite bättre vid arbetsplatsen jag har i vardagsrummet. Vi pratade om hur man kan bättre nå ut med ny kunskap och forskningsresultat till dem som verkligen ska använda sig av den.

Till lunch fick det bli matrester från gårdagen, värmda i mikrovågsugn. Matresterna var glutenfri majspasta (som man kanske kan ana från våra frukostar äter jag med glädje gluten, men har en partner som inte tål det, och när det ska lagas mat till oss båda blir det då nästan alltid glutenfritt) tillsammans med en tomatbaserad vegofärssås. Det gick fort att äta men ändå såg jag vidare på tv-serien från i morse under tiden. Sedan promenerade jag iväg för att handla ny hundmat och hundgodis. Köpte något hundgodis gjort på vildsvin. Själv äter jag inte kött, men hunden och katterna gör det. Jag kikade in genom fönstret till bageriet för att se om de hade något gott bröd i ”gårdagens bröd”-korgen, men det hade de inte. Det färska brödet är mer finbröd för när vi har gäster eller så, men man kan köpa gårdagens bröd med 40 % rabatt så det brukar jag göra. Jag slängde hundmatsäcken över axeln och gick hem. Sen tog jag ut hunden för att han skulle få äta bland höstlöven igen. Han fick prova hundgodiset också men var tyvärr inte så begeistrad som jag hoppats på.

Dags att fortsätta med arbetsdagen. Jag var med på en internationell onlinekonferens hela eftermiddagen. Jag kan ha lite svårt att hålla koncentrationen när folk bara pratar, men fördelen med att jobba hemifrån är att det är lättare att ha något för händerna, och har man bara det blir det lättare att lyssna på allt prat. Så jag satte mig för att laga en trasig tröja medan jag lyssnade, och sen plockade jag ur och städade diskmaskinen och plockade in disken från i morse. Perfekta sysslor för när någon pratar om interoperabilitet mellan olika tekniska system, kunskapsöverföring, EU-regelverk osv. Jag åt lite glass också, vegansk vaniljglass med hemkokt chokladsås och salta jordnötter. Jag hade en halväten skål stående i frysen från när jag åt det igår och fick nog innan jag hunnit äta upp, så nu åt jag resten. Jag brukar inte äta sötsaker på vardagarna, förutom om det bjuds på jobbet, men ungefär två dagar i månaden vill jag det och den här gången var det igår och idag.

Vid 17:15 blev konferensen kvar och då fick även arbetsdagen vara det. Hunden fick en ytterligare promenad och sen knatade jag bort till ICA. Funderade på att cykla men det kändes trevligt att gå så jag skulle kunna lyssna på musik – lyssnade bl.a. på en remix av Kylie Minogues senaste släpp, ”Tension”. På ICA köpte jag purjolök, äpplen, mjukt tunnbröd, fryst persilja samt tamponger. Purjolöken och persiljan var för att laga soppa till middag: utöver dem var det potatis, röda linser, trattkantareller, grönsaksbuljong och blast från rotselleri i soppan, vitpeppar och så lite havremjölk. Min partner jobbade som sagt sent så jag åt ensam och såg det sista avsnittet av ”Color candy paradox”. Hunden fick sin mat inknuten i en handduk den här gången.

När jag plockat undan efter middagen gick jag ner i källaren för att träna lite. Mamma och pappa ringde mitt i men jag bad att få ringa upp. Jag var nyligen förkyld så det fick bli ett lugnt pass med fokus på knästabilitet och mobilitet. Jag använde en film från Youtube som vägledning, men gjorde lite egna grejer också. Sedan dusch och klä på sig och ringa tillbaka till mamma och pappa. De berättade om en resa de nyligen gjort till Spanien. De tog tåget dit och tillbaka, med övernattningar i Köpenhamn, Paris och Barcelona. Det blev strul mellan Hamburg och Köpenhamn, men det var okej eftersom de ändå bara skulle sova i Köpenhamn.

Jag hade trott att jag skulle vara trött på datorn efter onlinekonferensen, men eftersom jag inte suttit och stirrat på skärmen utan också haft annat för händerna och ögonen kändes det kul att få sätta sig en stund och spela Baldurs gate 3. Det blev dock inte så länge eftersom jag inte hann börja förrän klockan var typ 20:30. Vid 21:30 kom min partner hem, och då passade det även bra att sluta spela. Man ska ju hinna lugna ner sig också innan läggdags.

Vi satte oss i köket och jag kom på att jag ju skulle göra det här. Så nu gör jag det. Det har tagit ungefär 40 minuter och då har jag ändå utelämnat smådetaljer från dagen. Nu är klockan 22:32 och jag ska göra mig ordning för att gå och lägga mig.