Mitt Liv

Berättat av Thorsten Schütte

Berätta om din dag: ✏️

Som pensionär gick jag upp något senare än min fru som fortfarande jobbar, lite datorkoll och radiolyssning efter frukost.

Sedan bar det av till sjukhuset i Sala för första riktiga pass vattengympa i rehabbassängen, förra veckan var det intro. Anledningen är att få upp min av Parkinson begränsade rörlighet och att lagom röra mitt onda knä. Tog även hem en sprillans ny rullator efter att med en barnvagn har testat hemma, jag går mycket bättre och snabbare och klarar längre sträckor än utan.

En provtur med rullatorn utföll till belåtenhet.

Tog det lugnt sedan innan kvällens begivenhet. Då träffade jag min fru som kom hem med bussen (tåget strulade) på Sala stadsbibliotek för att lyssna på en mycket intressant föreläsning av David Thurfjell om religion i ett sekulariserat land.

Hemma sedan en dokumentär på TV om andra världskriget, bilderna liknar tyvärr dem i dagens nyheter. Den gångna helgen var det precis 80 år sedan min födelsestad Kassel mitt i Tyskland lades i ruiner natten 22 – 23 oktober 1943, minst 6000 människor dog. Min mors familj hör till överlevarna, precis som min fars familj i Berlin som också hemsöktes i bombkriget. Mina föräldrar och deras syskon genomled bombnätterna som helt oskyldiga barn, vilket har präglat dem för livet och indirekt även oss ”krigets barnbarn”. Det känns ohyggligt att se samma hemskheter hända igen i Gaza, Israel och Ukraina, av historien har mänskligheten inget lärt! Till råga på allt kan ju bilderna på sprängda hus på TV vara tagna i Sverige, från gangsterkriget…

Efter TV-nyheter med flera hemskheter från Gazakriget nedvarvning och säng, med min ömma kropp tar det lite tid att somna trots tabletter.