Mitt Liv

Berättat av Thérèse Stringer

Berätta om din dag: ✏️

Den 24 oktober 2023 är jag inne på den sista veckan av Arbetsmarknadsprojektet som alla SFI-grupper har hållit på med under tre veckor. Syftet är att ge våra nya svenskar kunskaper om arbetsmarknadens regler, skriva CV, träna på jobbintervjuer mm. Den här dagen som var en tisdag fick de information om vidare utbildningsvägar och möjlighet till studiestöd av vår Syv (studie- och yrkesplanering). Vi samlade två grupper på C- och D-nivå i ett klassrum så det blev ganska fullt men eleverna ställde många frågor och fick bra svar. Jag tror att många upplevde informationen som givande och vägledande för framtida val så jag kände mig mycket nöjd efteråt. När lektionstiden var slut var det dags för mig och min kollega Pernilla som jag samarbetat med, att sätta upp allt som vi åstadkommit inför vernissagen imorgon. Jag är speciellt glad för att jag lyckades göra QR-koder av elevernas enminuterspitchar! Det kommer att bli succé imorgon.

På kvällen hade jag en tanke på att åka och bada vid bastubåten i Sövdesjön som har dambastu på tisdagar men det regnade så förskräckligt att jag avstod. Jag tittade på TV i stället. Just nu går expedition Robinson som alltid roar mig.

En tråkig sak som har hänt är att min lilla katt Annie inte längre vågar gå ut och göra sina behov som hon brukar utan gör de inne i kattlådan. En stor hankatt verkar ha tagit hennes revir (min trädgård!) och hon blir jagad av honom. lyckligtvis kan hon snabbt smita in genom kattluckan, som han är för stor för. Jag hoppas att han ska söka sig bort härifrån så att hon får lugn och ro utomhus.

Så såg min dag ut den 24 oktober 2023.