Mitt Liv

Berättat av Sven

Berätta om din dag: ✏️

En vanlig arbetsdag i oktober.

Vaknar av väckarklockan 6.00. Duschar och förbereder frukost, för ett år sedan skulle jag läst min papperstidning, men nu får jag nöja mig med sydsvenskans E-tidning. Utrikesnyheterna består till stor del av konflikten mellan Hamas och Israel och naturligtvis kriget mellan Ryssland och Ukraina. Inrikes är det mycket gängkriminalitet och att Turkiets president Erdogan skrivit under Sveriges NATO-ansökan. Frukosten består av kaffe, bröd och ett glas Proviva.

Får skjuts till jobbet av min fru, laddhybrid naturligtvis. Normalt cyklar jag de 5 km jag har till jobbet men ikväll ska vi hjälpa vår son att riva upp och kasta ett golv av träklinker som ligger på balkongen. Har faktiskt skaffat en cykelhjälm efter 50 år, är ju obegripligt att jag inte gjort det innan när jag tänker efter.

Ibland funderar jag på hur mycket pandemin 2020 till 2023 har påverkat arbetsmiljön för oss som inte måste vara på arbetsplatsen.

Före pandemin arbetade vi 5 dagar i veckan på arbetsplatsen. Idag varierar det mycket mellan olika arbetsgivare några har inga närvarokrav andra full återgång och de flesta något däremellan.

Själv arbetar jag ca 3 dagar på kontoret i veckan. Det har ju också inneburit att man sitter oerhört mycket i digitala möten. Tisdagen 24 oktober är en sådan dag. Av 8 timmars arbetsdag är 5 timmar inplanerade möten. Undrar om våra öron klarar hörlurar i den omfattningen.

Några av oss försöker vara på kontoret samma dagar, det gör ju att den sociala delen av arbetet finns kvar delvis dvs prata om allt möjligt under fikaraster och luncha tillsammans. Dagens lunch, Panerad spätta med Dansk remoulad åts på P2.

Vid 17 hämtas jag upp av Kristina och vi åker till min sons lägenhet. Vi är klara med arbetet att riva upp och har kört avfallet till återvinningsstationen vid 19.30.

Vi beställer en pizza on-line från Dominos och hämtar upp på vägen hem, de har halva priset idag.

Brukar gå på gym 2-3 gånger i veckan övriga kvällar försöker jag gå en längre promenad. Idag regnar och blåser det, så det får bli ett avsnitt av ”The Fall of the House of Usher” på strömningstjänsten Netflix.

Förr så kunde man ibland styras av tider när något sändes på TV, numera så känner jag bara så när det gäller sport måste jag erkänna. Det mesta finns ju idag som ”on demand” tjänster. Även SVT har ju idag ett stort utbud på SVTplay.