Mitt Liv

  • Svante Henrik Frans Wessberg

Berättat av Svante Henrik Frans Wessberg

Berätta om din dag: ✏️

Hej, jag heter Svante! Jag är 13 år gammal. Nu ska jag berätta om vad jag gjorde den 24 oktober 2023.

Dagen började med att jag vaknade ca 06:30. Jag gick upp och åt frukost, en macka och en smoothie. Sedan tog jag på mig en grå t-shirt, ett par beiga chinos och en vinröd hoodie. Efter jag hade borstat tänderna och duschat satte jag mig framför min iPad som jag köpte själv och kollade på YouTube. Jag kollar nästan bara på engelskspråkiga kanaler. Jag brukar gå till skolan, men när jag skulle förbereda mig inför att gå kunde jag inte hitta mina nycklar eller min plånbok. Detta var extra jobbigt, eftersom min skåpnyckel finns på den nyckelknippan, så jag hade inte kunnat ta ut böcker ur mitt skåp om jag inte hade den. Jag fick låna min mammas extranycklar och kom på att jag hade en reservnyckel för skåpet i min väska. Sedan fick min pappa skjutsa mig till skolan med bil och jag kom dit i tid.

När jag väl var på skolan tog jag mina böcker och gick till min första lektion, engelskan. Jag väntade med mina vänner utanför lektionssalen en stund innan läraren kom dit. Först skulle vi läsa i 15 minuter, vilket vi gör varje dag, och efter det förhörde hon oss på glosorna med ett Kahoot. Sedan gjorde vi några samarbetsuppgifter i engelskaböckerna i grupper med fyra elever.

Resten av lektionerna den dagen var inte så viktiga, förutom kemin. Det var sist på dagen, och vi hade nämligen prov. Jag hade pluggat från en vecka innan provet, men inte lika mycket som jag egentligen ville. När jag kom fram till kemisalen på andravåningen behövde vi återigen vänta på att läraren skulle komma dit. Jag satt bredvid mina vänner som hade sina chromebooks uppe och spelade spel och kollade på YouTube. När vi gick in i klassrummet satte vi oss ner. Hela provet var på datorn. Vi loggade in på en sida som heter km.se och skrev in en provnyckel för att göra provet. Första delen var enkla klick-i frågor eller hade korta svar. Andra delen hade mer problemlösning som handlade om värme och ämnens uppbyggnad. När man blev klar fick man gå hem, men jag stannade ändå där ett tag för att se till att mina svar var rimliga och korrekta. Jag var lite osäker på någon fråga, men jag lämnade ändå in provet till sist och gick hem.

När jag gick hem var det ingen där. Jag åt ett mellanmål och sedan kollade jag på TikTok. Jag läste också lite om sitautionen i Gazaområdet i Palestina just nu, där Israel har bombat och mördat tusentals oskyldiga individer. De har också stängt av el, vatten och mer till Gaza, vilket hindrar sjukhus från att hela de skadade. Ändå så är det Israel som de flesta regeringarna som Storbritannien och USA stöttar. Även gigantiska företag som Disney har donerat miljontals kronor till Israel. Jag är definitivt på Palestinas sida.

Efter ca 2 timmar av att vara hemma själv kom min mamma och min syster hem. Vi åt hemlagad middag gjord av min mamma, vilket var broccolisoppa och tortillabröd med smält ost på. Soppan var jättegod, och ”ostbrödet” var en bra addition.

Till mellanmål efter middagen åt jag en clementin och lite mangoyoghurt.

Jag gick och lade mig ca klockan 22:30 efter jag hade borstat tänderna.