Mitt Liv

Berättat av Susine Letfors

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade kl 4 inte roligt, min man är i Stockholm och är morfar. Tog fram telefonen och startade storytel. Hade laddat ner en ny bok, partizanen av Mats Ahlstedt. Del sju i en serie om utredaren Ella Werner. Kl 5,50 gick jag upp för att elda i kökspisen bara 15,3 grader i köket. Kröp snabbt ner i sängen igen efter att ha tagit fram bröd ur frysen till frukost. När klockan var 7.30 gick jag upp, klädde mig i ylle underställ och varma raggsockor. La på mer ved i spisen och starta kaffemaskinen. Tog fram smör, ost, skinka och juice och skivade lite paprika och tomat, bland de sista som var kvar från årets skörd.

Under frukosten lyssnade jag på radiodalarna samtidigt som jag läste DN på paddan, mest elände kom varken ihåg vad jag läste eller lyssnade på. Medlemskap i Nato, skjutningar, stämningar för pensions svindleri, läckande olja i havet från grundstött fartyg, krock mellan lastfartyg och saknade personer mm man orka4 inte ta till sig eländet.

Efter frukost bestämde jag mig för att ge mig ut i svampskogen. Igår var det 5 cm snö och minusgrader idag snöfritt och 1+. Lycka på 30 min hittade jag mycket trattkantareller lite frusna men stora.

Hem och elda för att värma mig ingen värme ute grått och disigt. Åt yoghurt och banan och en knäckemacka med mjukost till lunch. På med kläderna igen ut i trädgården för att skörda det sista av odlingarna, det var grönkålen. Fyllde på med solrosfrön och havregryn med rapsolja till fåglarna. Talgoxe, nötväcka, domherre och nötskrika var dagens gäster.

In i värmen sätta igång kaffemaskin som malde bönor till gott kaffe och till det ett wienerbröd.

Sedan dags att rensa svampen, det blev 5 liter rensat som åkte i svamptorken. Det tog nästan 2 timmar. Därefter skölja och slunga grönkålen som paketerades och LAS i frysen. Nu är kl 4 så en stund i soffan med stickningen. Kl 5 så satte jag på tv och efter fem på 4 an. Raggsockor med BAJEN text till ett barnbarn stickade i viking sportragg garn 🧶 grönt och vitt.kl 18 tjatade jag med en vännina sedan 41 år om ditt och datt. Det gör vi varje dag, vi bor idag en bit från varandra jag i Malungs Finnmark och hon utanför Enånger. Spelade samtidigt wordfued med någon Sabina jag inte vet vem hon är men vi har spelat länge ihop

. Jag vantmönster 318 match. Sedan dags för middag hittade lite hemgjord pizza i frysen till det lite airfry friterad grönkål och ett eller två glas rött (Aptopic red). Kl 8 var det kockarnas kamp på tv 4 och kl 9 stöp jag i säng. Lyssnade på boken och spelade Candy Crush soda på paddan. Kl 9.40 släcktes lampan och ställde in sömntimern på storytel på 15 min men sov säkert innan dess.