Mitt Liv

  • Frances Mercurio Swensson

Berättat av Susan Berzelius

Berätta om din dag: ✏️

Denna tisdagsmorgon sov jag lite längre än vanligt. Natten hade varit lite stökig med en förkyld make bredvid mig.

Startade som vanligt dagen med att titta i mobilen ”vad som hänt” under natt och morgon. Ett sms från en granne som frågade om jag ville gå en promenad fick mig snabbt på benen, tryckte i mig min vanliga frukost: yoghurt med banan och müsli och en kopp te.

En timmas skrivande följde innan jag klädde mig varmt, bara två grader ute (!), och mötte upp Helen och lilla Stella för en höstpromenad. Vi rundade Rävudden nära Vinterviken och pratade om hur inskolningen av Stella förlöpt. Efter en halvtimma var jag dock tvungen att återvända till datorn eftersom en deadline för en av mina uppdragsgivare närmade sig.

Åt lite fiskrester till lunch, drack en kopp kaffe och körde igång kakbaket inför kvällens körrepetition i Råsunda kyrka. Denna andra omgång med havrekakor blev betydligt mer lyckade och jag kunde nöjt unna mig en dusch och hårtvätt.

Övade några svåra delar av alt-stämman till Moazars Requiem på bonusdottern Lisas el-piano innan jag åt lite soppa och gick för att möta min man på väg hem från jobbet, och för att ta över bilen.

Körde på köiga Essingeleden mot Solna, anlände i god tid för att kunna hjälpa körledare Jörgen och körkamrat Carin med att förbereda fikat.

Sen följde 80 minuters koncentrerad övning av Mozart och även det verk som vi påföljande söndag ska uruppföra kallat ”Grå dikt”.

Havrekakorna gjorde stor succé och jag kunde köra hem på mörka Stockholmsvägar vid 21-tiden. Satt dock så kvar i tankarna med Mozart-slingorna att jag missade att byta fil till E4:an söderut och var tvungen att ta en omväg för att komma hem.

Det var extra kämpigt att parkera bilen i vår trånga p-plats och det krävdes många manövrar för att slutligen få den på plats.

Sjönk ned i soffan med en kopp te och ännu ett avsnitt av TV4-programmet Robinson innan det blev tandborstning, ansiktstvätt och en stunds läsande. Natt-natt!