Mitt Liv

Berättat av Sujo05

Berätta om din dag: ✏️

Tisdag 24 oktober 2023. Flaggdag. FN-dagen.

Privilegium när man är arbetsbefriad/pensionär är att kunna vakna utvilad vid klockan 08 istället för när larmet i mobiltelefonen ringde runt 06 tidigare. Idag har jag och maken ingen träning i kalendern, vi går till gymmet måndag, onsdag och fredag förmiddag.

Lång frukost med te, kaffe, apelsinjuice och hårdbröd med mesost. Rosslig i halsen så blev honung i teet.

Maken hjälpte till att ta upp vår scoutkårs följebåtar häromdagen. Idag åkte vi båda till vår scoutlokal där de båda båtarna står på trailer och tvättade av dem med kårens högtryck och lyckades sedan bygga ställning av stålrör och täcka båtarna med 2 presseningar. Vi blev nöjda med resultatet och hoppas att de står emot stormvindar och snöbyarna i vinter. Maken som skötte högtryckstvätten hade både regnjacka och -byxor. Smart! Jag hade gympaskorna på, inte det bästa valet, blev blött på gräsmattan där vi höll till.

En otroligt vacker höst, idag skiner solen, 5-6 grader varmt. Träden lyser i rött och gult. Fantastiskt! Jag kan inte låta bli att fota med min telefon. Har blivit många många tusentals bilder. Blir som en minnesbank, dagbok.

Till middag blev det angusburgare, sallad och ett glas pinet noir-vin. Maken lätt chockad över att köttet inte var svenskt utan kom från gräsätande nötkreatur från Irland eller Nya Zealand. Vi äter helst svenskt.

Premiärdrack det första ölet från Ukraina, köpt på Systembolaget. (Detta är den tid där man köper alkoholhaltiga drycker på Systembolaget. Eller via internet med hemkörning…; o))

Vi sympatiserar med det ukrainska folkets kamp mot de ryska inkräktarna. Vidrigt krig!

Nytt krig pågår även i Gaza. Vidrigt det med!

Äldsta dottern FaceTimear oss. Hon och dottern har fixat en klänning till halloween på skolan på fredag. Ängel med blodig vit klänning. Vingar och gloria. Blir nog lyckat. Barnbarnet är 11 år.

Somnar vid 23. Blev ännu en fin dag med lagom mycket att göra.