Mitt Liv

  • Stina Bengtsson

  • Elin Kebert

  • Stina Bengtsson

  • Stina Bengtsson

Berättat av Stina Bengtsson

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade tidigt hemma i min lägenhet i Aspudden i Stockholm. Huset jag bor i, Schlytersvägen 45, är byggt 1947 och jag har bott där sedan år 2000, alltså precis efter millennieskiftet.

Strax efter fem på morgonen gick jag, iklädd pannlampa och rejält med reflexer, ut och gick närmare nio kilometer nere i Vinterviken och vid sjön Trekanten. Jag var hemma igen tio i sju.

Jag duschade, åt frukost, som bland annat bestod av lättfil och mackor med brieost, borstade tänderna med min nya eltandborste (i det här fallet var jag en extremt late adopter) och klädde på mig. Svarta byxor, en leopardmönstrad topp och en stickad svart tröja med guldglitter.

Under tiden messade jag på Messenger också med några i Rojalistiska föreningen som jag är medlem i. Vi pratade om ett par kommande evenemang. Det ena ska handla om Kung Carl XVI Gustafs 50 år på tronen – ett jubileum som firades för drygt en månad sedan.

När jag var klar tog jag min träningsväska och mitt cykelbatteri, gick ner i källaren och hämtade cykeln. Det är en ny Ecoride som jag köpte i augusti. Cyklingen till jobbet i Näringslivets Hus på Storgatan 19 tar ungefär 20 minuter och jag är glad så länge jag slipper tunnelbanan.

Jag jobbar på Svenskt Näringsliv och är arbetsmarknadsredaktör på Tidningen Näringslivet, www.tn.se. Just nu handlar mitt jobb mycket om hur regeringen (med statsminister Ulf Kristersson) och Sverigedemokraterna vill bromsa arbetskraftsinvandringen, inte minst genom ett lönegolv som införs 1 november. Trots företagens, experternas och fackens protester mot det här kommer det bli verklighet. Ett populistiskt beslut som inte gagnar någon. Jag gjorde bland annat en intervju med besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och en hotellchef i ämnet.

Jag höll också en dragning för ett antal personer som jobbar i Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer om hur vi kan samarbeta mer och bättre. Vissa var med på plats och andra via Teams. Det vad kul att få vara med och det gav resultat direkt, för jag fick genast två luncher inbokade för att prata vidare med enskilda personer.

På lunchen tog jag och en kollega en promenad utmed Strandvägen. Vi övervägde att köpa sallad i lösvikt på Bröd och Salt på Humlegårdsgatan, men det blev buffén i Näringslivets hus. Jag åt bland annat grillad kycklinglårfilé, rostad spetskål och bakade rödbetor. Jag har diabetes typ 2 och undviker alltför mycket kolhydrater.

Under dagen spekulerade vi en del om Sverige nu äntligen kan bli medlem i Nato. Det verkar som att Turkiet och Ungern är på gång att godkänna oss. Vi ser fram emot att fira.

Efter jobbet cyklade jag till det hyfsat nyrenoverade Forsgrenska badet på Medborgarplatsen och var med på 45 minuter vattengympa. Jag retar mig lite på att anläggningen som är så renoverad och var stängd ett par år för det är så dåligt genomtänkt. Skåpen är antingen för små eller alldeles för höga, det finns för få duschar och det är alldeles för trångt på diverse ställen. Kanske man man bli bättre på att tänka flöden när andra badhus renoveras de kommande åren.

När passet var slut gjorde jag mig snabbt klar och cyklade hem genom ett mörkt Stockholm. Nu har jag ätit en soppa som jag har gjort på hönsbuljong som jag själv har kokat. Jag brukar skämta om att jag är en hipster, eftersom jag bor i Aspudden och gör långkok.

Nu sitter jag i soffan och skriver, samtidigt som det är Fråga Lund på tv. Fast jag kommer nog att titta på Kockarnas kamp eller Alla mot alla med Filip och Fredrik när jag är klar.

Hoppas ni har det bra där om 50 år. Kanske får jag hänga kvar ändå tills dess. Det vore kul och spännande!