Mitt Liv

Berättat av Staffan Svärd

Berätta om din dag: ✏️

Mobilen ringde som vanligt kl 0700 och det var dags för morgonmedicinen. Låg och drog mig till strax efter 0800. Lyssnade på radion och kollade på aktuella inlägg på YouTube.

Frukost med kaffe och de två smörgåsarna även idag.

Sedan dags att starta datorn och förbereda dagens insats för DIS-Öst kurs om Riksarkivets innehåll. Soldatforskning hade blivit mitt pass. Om hus jobba med Generalmönsterullan och kombinera med det fristående Centrala soldatregistrer. Grills bok ska användas som hjälp där.

Strulade med starten, inloggningen till Zoom hade inte sänts ut. Katastrof men efter en halvtimmes försening kom vi igång med oss två lärare och 7 deltagare. Strax efter 1600 stangde vi ned för eleverna och vi två lärare gjorde en kort summering.

Dags att varva ned. Finner en film som passar. En med fantasyinnehåll Warcraft. Lagom meningslös att kolla. Familjen har visst Warhammerintresse med rollspel och modellmålnng av figurer. Lite kan kännas igen i storyns uppbyggnad mm.

Fixar fram en inhandlingslista för en sen räd på ICA Kvantum i Kista galleria. Är ju en kort väg att gå från Kista Torn till affären. Kollar på några varor om bästföre datum ligger på andra sidan nyår så därmed bockas det av grejer till julens mat.

Dagens lunch var snabbt då mitt på dan. Kassler och makaroner enkelt beredda på vår korta lunchpaus.

Kvällsmålet te och några ostsmörgåsar fixas enkelt.

Så blev det dags att ta fram nål och tråd och fixa badrumsmatta som hade en fåll som behövde sys för att behålla brukbarhet.

KvällsTV blev NCIS Los Angeles kombinerat med fotbollsmatch Manchester United vs FC köpenhamn. ManUn hade tur som vann med det enda målet.

Avslutar med att lyssna på vlogen Bitchuation Room med Francesca Fiorentini och gäster. Ja, en från USA som jag följt sen starten under Covid 19 tiden. Dagens snack är mycket om Israels anfall mot Gaza som följd av Hamas terror. Den statliga Israeliska attacken tar vi starkt avstånd gfrån och förårdar ett eldupphör. Civilbefolkningen drabbas hårt av Israels bomber och isolering av el, vatten och matförsörjning. Hamas fick mkt uppmuntran av israels höger för tiden då i början av 2000. Nåväl drksådd har vi varit med om aven från andra makter.

Som vanligt en kort kontakt över messsenger med min dotter. Hon fick även några inspel om ställen här ute i Kista där staden borde fixa till det bättre. Hon arbetar ju på Trafikkontoret. Som pensionär går jag ju ofta runt i stadsdelen och järvafältet . Då ser man ju en del soom ska fixas till.

Stadens ”Tyck till ” fick även idagg en felanmälan på trasig parkbänk. Undras neär den fixas. Kan ta tid

Kvällen är nu sen 2330. I Staterna närmar den sig nog 6pmET