Mitt Liv

Berättat av Solveig Berglind

Berätta om din dag: ✏️

Konstig natt! Jag har för första gången prova sova med muntape. Det blev en annorlunda sömn, men bra!

Dagen började med frukost, d.v.s. ägg kokt i c:a 7 min., gröt gjord på havregryn, krossad bovete, solros-och pumpakärnor och linfrö + katrinplommon och lite olika nötter. På gröten skivar jag en banan, strör på kanel och så havredryck till det. En kopp rött te tar jag också till frukosten. Sedan några veckor dricker jag inte kaffe. Jag har högt blodtryck och kaffe kan ju öka blodtrycket, därför låter jag bli det.

Idag är det dimmigt, väldigt dimmigt! När jag kommer ut kan jag se att svanarna är kvar på andra sidan sjön, men….är alla kvar? För några dagar sedan var de 20 stycken, varav 5-6 ungsvanar. De är för långt bort för att jag ska kunna räkna dem. Jag är mycket glad för svanarna!

Jag talade med läkare på Medicheck. Jag hoppas läkaren ska få min licens för NDT godkänt. Då får jag medicinen inom högkostnadsskyddet. Fram till nu har jag haft en läkare i Norge och då får jag bekosta all medicin själv.

Nu när allt har blivit så dyrt, så är det skönt att slippa den kostnaden!

Nu har det varit några dagar med plusgrader och de flesta träden har släppt sina löv. Då ville jag passa på att rensa hängrännorna!

Anders hjälpte mig resa en tung stege så jag ska nå upp. Jag flyttar stegen genom att bära den upprätt. Efter det har vi spolat ur alla hängrännorna. Nu får snön komma när den vill!

Jag ringde apoteket för att höra om hur det funkar med licensansökan. Om licensen blir godkäng, så får jag får medicinen till det apotek jag vill!