Mitt Liv

Berättat av Silvia

Berätta om din dag: ✏️

Hej!

Först och främst vill jag säga att äldre människor behöver kärlek och närhet. Äldre människor är precis som ett barn. Låt äldre människor röra sig fritt hur de vill. Vill de träffa sina barn i ett annat land så ska de träffas. Så ska ambassader utomlands ge visum till särskilt äldre människor. Jag lovar att alla mår bra om lagen ändrar sig i samhället. Man vet inte jo hur många år till äldre människor lever. Kanske en dag, två dagar eller en månad. Låt de bara röra sig fritt. Här kommer en liten berättelse om min mor och mina tankar. Jag har själv inte sovit på flera månader över detta. Dag och natt tänker på min gamla mor.

Hjälp oss att hjälpa:

Min mamma bor i Iran, Teheran. Hon är 67 år gammal och änka. Alla mina syskon har lämnat henne och hon är ensam i Iran-Tehran. Nu tänker jag att ta henne hit och ta hand om min gamla mor. Jag behöver inte något hjälp av Sverige, bara hon är här hos mig. Jag betalar allt för henne. Jag har inte sett min mor många, många år. Vet inte heller hur länge till hon lever. Hon har inte sett min dotter många, många år, kanske mer än 10 år. Min dotter alltid frågar varför vi inte kan ha mormor här? Som föräldrar ibland vet jag inte hur jag ska svara min dotter. Tyvärr har Iran blivit ett farligt land som jag vill inte riskera mitt liv och mitt barns liv och åka därnere. Om det inte var farligt, skulle jag inte skriva här och be om hjälp. Tänkte ge förslag kanske mitt tips minska även allt med brott som barn gör i dags läge. När föräldrar mår dåligt av hela situationen att inte kunna träffa sin mormor här i Sverige då påverkas barnens hjärna. Föräldrar mår dåligt, barn mår dåligt. Av hela situationen påverkas detta barn mycket och barn kan inte koncentrera sig på sina skolarbete och det kan även påverka kompisarna, sen blir det skit av allt ursäkta språket! Hoppas att någon förstår mig vad jag menar med hela detta.

Migrationsrätt/familjerätt, när det gäller hjälpa sin gamla mor och far! Mitt förslag är att ni kan säga en summa plus försäkring plus sjukvård, allt detta kan ha ett pris. De som har bra ekonomi och kan ta ansvar för sin gamla mor och far är välkomna till Sverige hos sina barn. Jag hade tänkt själv att jag gärna skulle betala skatt, försäkring, sjukvård, allt som krävs. Jag betalar för min mor bara hon är här hos mig och jag hjälper henne så länge jag lever med allt som krävs. Är det inte bättre att ändra på lagen? Betala skatt, försäkring osv till sin mor och far. Ni invandrarbakgrund välkommen. Det kan inte vara svårare än så. Jag har själv kämpat mer än 20 år här Sverige utbildat mig och har bra ekonomi. Skaffat barn och familj. Vill inte lämna mitt liv och barn och jobbet här i Sverige och åka tillbaka till Iran, Teheran för att hjälpa min gamla mor. Tänkte om regeringen ändrade på migrationsrätten kunde jag ha min mor här hos mig och betala per månad även skatt för henne. Eller den summan som regeringen kan bestämma. Regeringen och Migrationsverket kunde ordna ett särskilt garanti papper som ska gälla för dem som vill ta hit sin gamla mor och ta ansvar här i Sverige, skriva under pappret. Det skulle varit mycket lättare för vissa människor som jag som har bra jobb och ekonomi här. Hoppas att någon kan ta upp mitt nya förslag. Det skulle uppskattas av 100-tals invandrarbakgrund.

Tack för att du läser detta.

Ha en fortsatt fin dag

MVH Silvia