Mitt Liv

Berättat av Sigge

Berätta om din dag: ✏️

Hej, jag heter Sigge och är 13 år gammal. Jag går i sjuan. Jag vill bli polis när jag blir stor. Jag brukar vakna kl 06:40 på morgonen och går först upp och tar frukost sedan lägger jag mig i sängen och vilar en stund. När klockan slår 07:30 går jag ner i hallen och klär på mig ytterkläder. Jag brukar cykla till skolan så jag måste ha hjälm. Det tar ca 10 minuter för mig att komma fram till skolan. När jag kommer fram så är klockan oftast 07:50 och första lektioner börjar klockan 08:00 så jag har då tio minuter på mig att hinna till skåpet och hämta böcker och sådant till lektionen. När första lektionen är färdig så brukar man ha ca tio minuter rast mellan lektionerna. Efter kanske tre lektioner är det lunch. Då har man 40 minuter att äta. Efter lunchen så går man på lektioner igen och sedan så slutar vi. Då tar jag cykeln hem. Det är jobbigt att cykla hem för det är så många uppförsbackar. När jag kommer hem så tar jag något att äta till mellanmål och sedan så startar jag min dator jag har hemma. Där sitter jag och spelar med mina kompisar eller bara själv. När jag har spelat i kanske en timme så måste jag stänga av för att plugga och göra läxor. Några dagar i veckan brukar jag klättra så de behöver jag ibland göra.

När jag är färdig med allt sätter jag mig vid datorn igen och spelar lite på kvällen. Sedan är det middag och jag äter mycket då. På fredagar gör jag alltid hemmagjord pizza och det är jättegott. Efter middagen så brukar jag ibland titta igenom läxorna en gång till och sedan när klockan är tio så måste jag lägga mig. Ibland lägger jag mig lite sent och då är jag trött när jag vaknar dagen efter.

På helgerna så brukar jag vakna lite senare och sedan äta frukost. Nästan varje lördag och söndag brukar jag klättra. Jag brukar också spela lite och på kvällen så tittar jag på program med familjen. Ibland så åker vi iväg och hittar på saker. Om jag har grejer jag måste plugga på till veckan som kommer så gör jag också det på helgerna.

Slut.