Mitt Liv

Berättat av SFI-SYN

Berätta om din dag: ✏️

klockan är 14.24. vi är fyra personer som sitter i ett klassrum i gottsunda uppsala, tre elever och en lärare.

det är måndag idag, jag fryser jättemycket, jag vet inte om det är för att det är kallt ute, eller om jag fortfarande är lite krasslig. det regnar lite. Jag har druckit tre koppar kaffe idag och mycket yoghurt. Jag är lärare, 26 år. Jag jobbar som lärare i en grupp med synskadade elever, det heter SFI-syn. jag kommer från Finland, men nu bor jag i Sverige och tycker om Sverige mycket.

så, jag är Polec idriss abuterain, jag kommer från Sudan om fyra år sedan. jag bor i Gimo köpmangatan 6 a. jag studerar sfi på d i Gottsunda centrum Uppsala. jag har ingen tid jag vaknar på morgonen, ibland jag vaknar tidigt, ibland vaknar jag så tidigt, ibland sover jag inte på natten. idag jag cover inte på natten, hela natten jag vaken. nu jag mår bra, jag är lite sömnig men jag dricker te nu, nu jag känner mig pigg.

Jag heter Tetiana, jag kommer från Ukraina, jag är 31 år gammal. Ett och halvt år sedan, just nu bor jag i Uppsala med min familja, och studerar svenska på SFI. Idag jag vakna 6.40. och har inte frukost men jag tar med mig till skolan smörbröd med ost, det var fint. Och jag också lite sömnig, jag tänker därför väder, lite sömnig, make me sömnig.

Jag heter Mahgoub Abdalla, jag kommer Sudan, jag bor i Bålsta, jag är gift, jag har fem barn.

Vi bor tillsammans, min fru, mina barn. Jag studerar SFI, Gottsunda SFI, kurs a, snart b.

efter vecka kom till skolan tre dagar, på måndag, börjar skolan klockan nio slutar klockan tre, tisdag börjar klockan 9 slutar klockan 12, på torsdag börjar klockan 9 slutar klockan 3, jag åker hemma klockan 4, vi äter middag. jag pratar med min barnen och sitter TV. jag sover klockan tio och vaknar klockan 6.

Läraren har köpt lunch till eleverna från Willys i Gottsunda.

6 stycken rågkaka kostade 18,90 sek.

pepparsalami 200 g kostade 39,90 sek

harburgarost slices med smak chili kostade 22, 90

totalt blev det 78.70 kronor.

vi pratade om helgen, alla berättade vad de gjorde i helgen. Lärare Jordan hade sett Madonna i Stockholm, vi pratade mycket om Madonna och att hon är 65 år gammal nu året 2023 och fortfarande pigg och stark.

i personalrummet pratade vi om palestina – israel konflikten.

Idag har vi pratat mycket om konlifkten i palestina, eleverna berättar om sina egna synpunkter. Konflikten pratas också om i personalrummet.