Mitt Liv

Berättat av Robert Djärv

Berätta om din dag: ✏️

24 oktober 2023

Jag vaknade som vanligt vid femtiden, låg kvar en liten stund och insåg att det inte var läge att gå till jobbet i dag heller. Eftersom jag hade haft ont i halsen och känt mig allmänt snuvig sedan i måndags hade jag hållit mig hemma. Det fanns en hel del jobb jag kunde göra hemifrån.

Jag steg upp och gjorde frukost, långfil med lingon och müsli samt en kopp grönt te. Medan jag åt läste jag ett kapitel ur Anna Tells bok, ”Det sanningen döljer”.

Vid halv åtta startade jag jobbdatorn. I mejlkorgen fanns ett par saker att ta tag i. Annars var det mest upphandling och budgetförberedelser som jag ägnade dagen åt.

Fika, en kopp kaffe och en macka vid halv tio.

En kort lunchrast mitt på dagen när jag åt upp gårdagens rester, pasta med sardeller, vitlök och grönkål.

Posten kom strax efter lunch och med den en bok jag beställt. En alldeles rykande färsk bok, ”Myröga/jänkänsilmä” av Björn Ylipää med illustrationer av Miriam Wikman. En mycket personlig bok skriven med den tornedalska myren som utgånspunkt. Eftersom jag själv har mina rötter i den trakten och jag misstänker att författaren och jag är lika gamla, så känns allt i boken väldigt bekant.

Vid tretiden bestämde jag att det var dags att sluta jobba. Jag tog en kopp te, Earl grey, och satte mig vid symaskinen för att fortsätta sy på den vindjacka jag påbörjat för ett tag sedan. Medan jag sydde lyssnade jag på ett par poddar på P1, ”Gräns” om svensk säkerhetspolitik samt ”Fråga Agnes”, Agnes Wold svarar på lyssnarfrågor om lite av varje, mest hälsorelaterat.

Till middag lagade jag en tomatsoppa med tärnad, stekt Löpeld, en ost från Svedjan, ett litet mejeri norr om Skellefteå. Min fru och jag åt tillsammans. Efter maten diskade hon och sedan kollapsade vi i soffan, vi såg ett gammalt avsnitt av den engelska TV-serien Morse.

Framåt tio på kvällen gick jag och la mig, löste lite korsord innan jag somnade.