Mitt Liv

Berättat av Reimersholmebo

Berätta om din dag: ✏️

Det är tisdag. Imorse ringde klockan som vanligt på vardagarna klockan 06.30. Jag snoozade två gånger innan jag tog mig upp ur sängen och fick på mig kläder för att gå ut på morgonrundan med vår hundvalp. Det var en blåsig och lite fuktig morgon, vi gick ingen lång promenad.

När jag kom in var min 5-åring och min sambo för ovanlighetens skull vakna, men låg kvar i sängen. Jag pussade dem god morgon och gick till köket för att göra frukost. Den bestod av svart kaffe för de vuxna, vatten för barnet och varsin macka med ost, bregott och groddar.

Jag gjorde barnet klart för förskolan och satte mig sedan vid datorn för ett möte med mina kollegor medan min sambo lämnade på förskolan. Mötet handlade om hur vi ska lösa logistiken i ett besvärligt projekt där vi lånat ut och hyrt in möbler till en kund (ett stort byggbolag) som nu inte vill betala för det vi lånat/hyrt in. Ibland känns det för svårt att vara ett litet företag med stora kunder.

När vi avslutat mötet öppnade jag excel för att får ordning på vår gemensamma tidrspporteringsmall som det är nåt fel på, men lyckades (orkade) inte lösa det just nu.

Fram till lunch jobbade jag med att rita uppställningar för ett bostadsprojekt, en lägenhet för ett förmöget par på Strandvägen 63. Jag ritade om socklar och lister i i stort sett hela lägenheten. Vid lunch tog jag en paus för att gå ut med hunden och äta en tortilla med kyckling, ärthummus, sallad och crème fraiche. Gott!

Efter lunch hjälpte jag min kollega att kolla på en presentation av ett badrumsförslag för en kund på Hantverkargatan 10 och ritade lite till på Strandvägen-projektet.

Klockan fyra lade jag ner jobbet för dagen och gick till förskolan, som är ett föräldrakooperativ, för att städa. Jag lyssnade på två avsnitt av P1 dokumentär miniserie och ett avsnitt av Stormens Utveckling.

När jag kom hem hade min kille maten klar. Vi åt honungsrostade grönsaker med bön-och tomathummus, drack ett glas vin. Min sambo cykladebivär för att träffa några kompisar och planera den ena kompisens 40-årskalas. Jag och barnet spelade fia med knuff, face-time:ade med våra vänner i Italien och gick ut en kortis med hunden igen. Sen gjorde jag barnet klart för sängen, vi lade oss och kollade Tradera efter en ljusblå vintermässa till henne. Sen läste vi några kapitel i ”Sandvargen” och sen somnade hon. Jag lade mig i soffan och kollade på alla tre avsnitt av ”Ina loves Bruce” på SVT play. Min sambo kom hem, vi borstade tänderna och gick och lade oss. Nu kom han på att han ville duscha så han gick upp igen, men jag ska strax lägga ifrån mig telefonen och sova.