Mitt Liv

  • Rebecca Lindblom

  • Rebecca Lindblom

Berättat av Rebecca

Berätta om din dag: ✏️

Klockan på mobilen ringde 06:10. Jag satte den på snooze och la armen om min tvååriga son och somnade om. Tio minuter senare ringde det igen, jag stängde av den och gick försiktigt upp.

I köket lyste köket spotlight lågt, då vi har förinställda som ska börja lysa klockan 06. Jag tryckte igång moccamastern som jag laddar kvällen innan.

Min man hade somnat i soffan men min andra son kvällen innan, tittades på fotboll. Något italienskt.

Han kom in till köket och gav mig en puss. Sedan började morgonbestyren; väcka barnen, ta fram frukost, ta fram och klä på kläder.

07:20 måste vi lämna hemmet för att hinna, det blir oftast tajt med tiden under höst/vinter då inga av barnen är så sugna att ta på sig alla ytterkläder. Den lilla har en overall från Polarn och pyret och den stora tvådelat det från Reima. Jag har en lång brun dunväst över mina byxor och skjorta, från A Part of the Art. Vi lämnar först sonen som ska till skolan, sedan åker vi till förskolan. Vi har bara en bil, en Audi A6, då vi jobbar på samma ställe, så vi hämtar/lämnar oftast tillsammans när det är bilväder. Vilket det var idag, regn och ca 5 grader, som det varit senaste veckan i stort sett. Det har varit en blöt oktober men en fantastiskt september.

Väl på jobbet, lite sen som vanligt, hämtar jag en kopp kaffe och startar datorn. Jag jobbar som projektutvecklare och projektledare på ett lokalt campus och imorgon ansvarar jag och en kollega för ett stort regional evenemang där vi ska tala om kompetensutmaningen som är på allas läppar just nu. Målet är att vi ska börja samverka mer i frågan och kunna hjälpas åt. Talare är från bland annat Kairos Future, Allbright och Skellefteå kommun som gjort en enorm satsning.

Jobbdagen gick ut på att sätta det sista, körschema, talargåvor osv. På eftermiddagen åkte vi ut till lokalen, fixade och gick igenom tekniken så allt funkade inför morgondagen. 175 personer från kommunala, regionala och privata aktörer, majoriteten i ledade position och politiker så det måste kännas väl genomarbetat.

Väl klara åkte jag hem med en kollega, min man hade hämtar barnen runt 16:30. När jag kommer hem, runt 17:30, sitter barnen med varsin banan och tittar på SVTplay på tv’n medans min man lagar kvällsmaten. Fläskfilé med råstekt potatis och steka champinjoner och grönpepparsås. Barnen fick istället för fläskfilé den högt frekventa basvaran, färdiga köttbullar. Jag kramar barnen och frågar hur deras dag varit sedan dukar medans min man lagar klart maten.

Vi äter tillsammans vid köksbordet, regnet smattar utanför. Efter maten tar jag med den lilla för ett bad medans den stora och min man leker själva en stund. Sedan är det dags för lite mys i soffan och ikväll valdes paw patrol. Efter det är det sovdags för den lilla som får en flaska välling och somnar i vår säng runt 19. Jag förbereder som vanligt inför morgondagen, lägger fram kläder och laddar kaffebryggaren. Plockar undan barnens leksaker från golvet. Sedan har jag min hudvårsdrutin som idag var bla retinol- och niacinamideserum. ”Aktiv”hudvård är poppis just nu. Jag säger sedan godnatt till stora son som ska sova nu, runt 20:15 och min man. Jag lägger mig därefter bredvid min lilla son i sängen och kollar klart på the galantes Mr Ripley som jag påbörjade dagen innan. Kollar Instagram och TikTok flödet. somnar jag runt 22, tänkandes på hur morgondagen ska gå.