Mitt Liv

Berättat av PK-pinglan

Berätta om din dag: ✏️

Jag väckte mina tonåringar det var nästan slut på yoghurt men jag tog med mig en knäckemacka med hushållsost inlindad i hushållspapper (för plast sägs vara dåligt, men jag är inte så noga egentligen). Och så kokade jag ägg åt dem så att de skulle bli ordentligt mätta fastän det bara blev små portioner. Jag promenerade till jobbet, tog den fina vägen genom villaområdet. Jag hade tänkt lyssna på poddad radio men eftersom jag har varit utbränd tänkte jag att det är bättre att gå och bara vara här och nu, trampa på frusna löv och så. Det var arbetsplatsträff och chefen berättade att det blir nedskärningar nästa år, politikerna köper poäng genom att bara dra ner på administrativ personal, chefer, HR och verksamhetsutvecklare. Men det betyder såklart att det blir tyngre för oss som jobbar i den direkta patientkontakten, att få mindre stöd och strategi.

Jag träffade lite olika familjer med autistiska barn idag, och deras lärare och rektorer, och så åt jag micrad havregrynsgröt med aroniabär. Ikväll hade jag träff med kvarterets odlingsgrupp, vi skulle bära undan redskap inför vintern men det blev ett missförstånd i chatten så det får bli en annan kväll. En granne dök upp vid pallkragarna, en ung pappa och hans femåring. Jag kände mig osäker när jag tipsade honom om odlingsmetoder för nästa år, svårt att veta om han kommer från en lantbrukande familj och att jag mansplainade men som vit medelålders medelklasskvinna för en arabisk invandrare eller om jag tolkade rätt – att han kommer från någon större Mellanösternstad och faktiskt behöver veta hur man förodlar grönkål i april-maj och hur man kan vända på gräsmattan och göra potatisland eller täckodling grönkål med wellpapp mellan gräset och jord & gödsel

Sen gick jag hem och gjorde middag: egenodlad potatis och grönkålschips och så köpt mat: jag stekte stavar av palsternackor med strimlad vitkål och chorizo, serverade med ägghalvor (barnen åt tydligen inte ägg imorse) oliver, pepperbell med färskost i. Nu sitter alla i familjen med varsin skärm, maken och jag med mobiler sonen med ett dataspel och dottern med sin mobil. Sonen spelar med sin kompis som bor några hundra meter bort och dottern chattar med gymnasiekompisar om att våga gå på jazzklubb imorgon. Nu kommer det upp en notifikation om att jag ska få köpa en ram via Facebook Marketplace. Och det luktar kanel och granola för jag håller på att ugnsrosta havregryn, solrosfrön, rivet päron, olja, sirap och kanel. Som flingor alltså. Men just ja, yoghurten är fortfarande slut.