Mitt Liv

Berättat av Petra

Berätta om din dag: ✏️

Utöver att Nordiska museet fyller år är det dessutom FN-dagen, med flaggor fladdrandes på bussarna. Jag var vaken i omgångar på morgonen men behövde inte gå upp förrän efter 8. När jag jobbar hemifrån mjukstartar jag med att först bara släppa in ljud genom att ta ur öronpropparna, sätta på radion och lyssna på nyheter. Så ökar jag med synintryck genom att dra upp några rullgardiner så ljuset strilar in. Sedan dags för te i sängen och kolla jobbmailen på telefonen.

Behövde förbereda ett videomöte som började kl 9 och det blev lite tight om tid, men jag hann ialla fall läsa mitt underlag och stryka under det jag skulle säga. Satt vid mitt höj- och sänkbara skrivbord, med kameran på bärbara datorn. Det var ordförandeberedning om EU-direktiv. Där ska det gå raskt och vara korrekt och effektivt. Det blev inga svåra frågor.

Kl 9 började också ett webbinarium som jag var anmäld till, om psykisk ohälsa och sjukskrivningsorsaker, men som jag förstås kom in i lite sent, men ändå hörde det mesta av. Jag var uppe i varv efter beredningen men kröp ner i sängen igen, och lyssnade på föredragshållarna därifrån- Tog en macka eller två, till fler koppar te.

Renskrev anteckningarna från nätverksmötet i förra veckan för att kunna skicka ut till deltagarna. Hann dock inte klart före nästa utmanande möte, om ILO-remiss. Jag var gästspelare på globala nätverkets möte (bara 4 st deltog, + mina juristkollegor) och jag hade en punkt om en arbetsmiljökonvention. Sånt brukar min tjänstlediga kollega hantera, så det var inte helt bekvämt, men som tur är så är det en följd/konsekvensremiss bara, så det ska nog gå bra. Har lång remisstid på oss också, ända till december.

Solen sken på de gula träden utanför fönstret så jag tog en promenad på eftermiddagen (efter filmjölk med hemplockade frysta svarta vinbär till lunch). Jag tog sopinsamlingen med mig och gick ”3-lakes-walk”, vilket tar ca 20 min (egentligen 2 sjöar och ett hav). Otrolig förort när t o m återvinningsplatsen har sjöutsikt!

När jag kom hem vid 15 var maken redan hemma och tonårssonen åt frukost. Vi tog kaffe ihop och pratade lite. Sedan jobbade jag till 18. Bra att avbryta jobbdagen med 18-nyheterna.

Vi brukar oftast laga middag varsin dag, men för ovanlighetens skull hjälptes vi åt ikväll. Jag hade planerat köttfärssås med spaghetti och han tog första halvtimmen och jag andra. När jag tog vid rev jag ner både morot och squash i såsen, + grädde, som jag vill ha den. Det blev gott, och vi tog ett glas rödvin till.

Sedan kollade jag på några TV-program, fler nyheter + mästerkocken samt annan utfyllnad när det blev reklampaus. Maken tränade i familjegymet i källaren och jag körde mitt rehabprogram i vardagsrummet. För bålstabilitet och bäckenstyrka. (Hoppas midjemåttet kan reduceras så jag kommer i mina vanliga byxor också… inaktiviteten från covid i början av året har verkligen satt sina spår..)

När mannen lagt sig avslutade jag kvällen i TV-soffan med Gift vid första ögonkastet. Skumt programkoncept.

Sonen klippte förresten gräset i eftermiddag (extrajobb=100 kr) och jag halade vimpeln, men tyvärr för sent för den hade redan blåst sönder i änden i stormen i helgen.

Nu 0.15 hoppas jag att melatonintabletten försätter mig i sömn. Klådan/nässelutslagen var helt OK på dan, men kli-igt igen nu ikväll. Hoppas jag inte blivit allergisk. Kanske av laxen jag åt, eller penicillinet, eller kombination? Utslagen började i nacken, fortsatte till hårbotten, handflatorna, överallt, fast bitvis… Jag fortsätter ta clarityn, men måste försöka ringa vården imorrn bitti igen. Det blir till att sova i svalt linne + tjocka yllebyxor och ”yllekjol” för att hålla värmen och hålla urinvägsproblemen i schack. Tyvärr separata sovrum inatt pga hans snarkningar.