Mitt Liv

Berättat av Pernilla

Berätta om din dag: ✏️

Idag kändes det extra tungt att stiga upp, mörkt och ruggigt. Men ändå en dag att se fram emot eftersom vi på jobbet- en gymnasieskola- hade schemabrytande aktiviteter med anledning av FN-dagen. Vi hade uppmanat eleverna som kunde och ville att klä sig för fest, eller i traditionella kläder från respektive ursprungsland. Många av dem hade hörsammat detta, och jag fotograferade de som ville och postade på Facebook, med lite information. På en gemensam bild fanns 11 länder representerade, och det var långt ifrån alla! Vi informerade om FN:s bildande, om de mänskliga rättigheterna och om Barnkonventionen och eleverna fick sedan arbeta ämnesövergripande med detta, även i estetiska ämnen.

Några somaliska tjejer spelade in en video som de postade på TikTok, men de ville inte berätta för mig på vilket konto 🙂

På eftermiddagen ordnade idrottsläraren med ”skoljoggen” och precis som tidigare år korades två vinnare, en tjej och en kille. Killen var snabbare, men jag är ändå mer imponerad av tjejen som egentligen inte hade tänkt springa, men ändrade sig och sprang: i jeans och magtröja!

Efter att eleverna gått hem hade vi en snabb utvärdering av dagen och enades om att den varit lyckad och att eleverna verkade nöjda!

På väg hem stannade jag för att handla på Lidl, det är een butik som jag upplever ha bäst matpriser nu. Matpriskollen säger att de inte höjts på sista månaden, men de har verkligen inte sänkts heller. Det märks att vi är fler som behövs spara, det finns inte alls lika många varor med ”kort-datum” – pris längre. Ikväll blir det potatis- och purjolökssoppa, utan protein.

Kvällen har jag ägnat åt sociala medier, främst Mastodon och Facebook- och så tittar jag på nyheterna. Erdogan har skrivit under Sveriges NATO- ansökan, kriget I Ukraina bara fortsätter och efter Hamas attack på Israel låter man hämnden rasa ner över hela Gaza, civila dör i mängder och det finns ingenstans att fly. Fruktansvärt!