Mitt Liv

Berättat av Paulina

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade vid kvart över sju men låg kvar i sängen. Vädret är ruggigt och kallt och det är fortfarande mörkt så att stanna under täcket känns som rätt sak att göra. Jag scrollar genom flödet och rubrikerna på SvD från telefonen. Masskjutning i USA, markinvasion i Gaza. Mörkt även i världen känns det. Hör att dottern slamrar i dörren när hon går ut för att promenera till skolan med sina två kompisar. Sonen ligger kvar i sin säng. Som tur är är han bättre efter veckans öroninflammation och säger att han inte behöver mer Alovedå, ja Alvedon alltså. Vi avstod från penicillin vid läkarbesöket hos husläkaren i måndags och läkaren berömde mig för att vara en smart mamma. Ja det sabbar bara magen och spär på resistens så jag är glad att det verkar ha gått över utan alltför mycket smärta och utan antibiotika.

Tar två rostade mackor lite grann i farten när jag väl gått upp. Det blir orange knallig blus och en kofta. Inte riktigt mina färger så jag får dra på med lite extra smink för att inte försvinna helt. Bilen till jobbet går smidigt. Köer har löst upp sig när jag kör strax före halv nio, precis lagom för att passera trängselskatt efter 8.30 när det iaf är lite billigare. Det blev 27 kronor för en passage vilket är iaf lite mindre smärtsamt än 40 om jag hade kört bara lite tidigare.

Möte på morgonen med kollegorna. Vi småpratar om Duolingo-appen, om latin och sanskrit och hur roligt det kan vara att lära sig språk. Men sen genomgång av företagets olika strategiska dokument i vårt VDR som vi har inför en kommande runda. Vi letar finansiering till vårt fortfarande olönsamma bolag och hoppas få in ett tiotal miljoner. VD berättar en spännande och potentiellt avgörande nyhet. Kul! Nästa möte är en intervju. Kandidaten är trygg och balanserad. Han skulle kunna bli ett bra tillskott. Efter att vi sammanfattat mötet åker jag hemåt igen, jag hade inte alls tänkt jobba från kontoret idag utan hade en lunchdejt i MOS. Vi äter chevresallad med pumpa och senapsvinaigrette och pratar om barnen, kläder, läget i världen, att vi inte ägnar oss åt manikyr och fillers som många andra och om den kommande julkonserten. Avrundar med kaffe och åker hem igen. Avstämning med kollegorna över Teams av det vi inte hann på morgonen. Och sen ytterligare ett teams-möte med ytterligare en kollega. Jag fortsätter med att göra offerter och uppdatera ppt. Skickar ut och håller tummarna. Lite admin för kören där det strulat att lägga upp ett event på Facebook för julkonserten. Chattar i 4-5 trådar om hur vi ska göra. Jag sitter vid datorn till sent. Middsgspaus med Pinsa med mozzarella, skinka och tomat smakar bra. Kollar Aktuellt via datorn och Svtplay. Imorgon ska jag på begravning. Jävla cancer.