Mitt Liv

Berättat av Paula

Berätta om din dag: ✏️

I morse ringde klockan 05.30, något senare än vanligt eftersom min son Olle, 6 år, har feber, huvudvärk och ont i halsen (misstänker covid då både jag och min man Anders hade covid förra helgen) och han ska vara hemma från fritids och skolan. Hans tvillingsyster Liv ska inte heller till fritids eftersom Anders ska vabba (Vård av Sjukt Barn) idag och skolan börjar inte förrän kl 8. I vanliga fall lämnas de båda på fritids kl 06. 30 så att vi hinner med att ta Pågatåget till våra arbeten.

Jag jobbar som sjuksköterska på Mag – och Tarmmottagningen i Malmö där jag är tar hand om patienter med inflammatoriska tarmsjukdomar och pendlar 40 minuter enkel resa med tåget från Stehag.

I morse blev det en dusch innan jag hoppade i kläderna. Idag blev det svart från topp till tå, svarta sockor, svarta byxor och en svart skjorta. Jag sminkade mig som vanligt med foundation, ögonbrynspenna, svart eyeliner och svart mascara. Jag brukar inte äta frukost hemma utan det blev i vanlig ordning en slät kopp kaffe med en skvätt mellanmjölk (1,5%). Sedan satte jag på mig min mossgröna höstkappa och bruna handskar. Väskan jag använder till vardags är en svart Fjällrävenryggsäck som rymmer allt från kalender, handkräm, solglasögon till tygpåse (sedan ett par år kostar en plastpåse i butik runt 7 kr så de flesta har med sig tygpåsar i väskan) samt min lunch som idag bestod av fryst passionsfrukt och fryst mango, som fick tina under förmiddagen, och vaniljkvarg.

06.20 gick jag till tåget som var halvfullt idag. Min vana trogen på tåget så besökte jag sociala medier, via telefonen. Först en kil på Instagram sedan Facebook. Efter det läste jag Sydsvenskan och Aftonbladet på nätet. Dessa dagar är det framförallt kriget i Israel, höststormen Babet och terrordådet i Bryssel där 2 svenska fotbollssupportrar sköts av en man som toppar tidningssidorna. Efter det brukar jag antingen lyssna på ljudbok via Storyrel eller titta på någon serie på Netflix. Idag blev det Netflix och serien Workning Moms.

På jobbet bytte jag om till mina vita sköterskekläder (jag använder klänning och byxor), startade datorn och började ta emot dagens patienter som kom för behandling. Vid kl 9 drack jag kaffe och åt 2 st knäckemackor (Falu rågrut) med smör (Bregott). Sedan fortsatte dagen fram till kl 12 när det var dags för lunchen. Jag slutade jobba kl 16.15 och tog tåget tillbaka hem.

Väl hemma spelade jag kort (Skitgubbe) med sonen och hann lägga lite pärlplatta med dottern innan Anders hade maten klar. Kokt potatis, köttbullar (färdigköpta Mamma Scan), hemmagjord gräddsås och rårörda lingon till det.

Därefter fick barnen hoppa i pyjamas medan jag dukade av bordet och satte in i diskmaskinen. Jag borstade tänderna på dottern och läste ett kapitel i boken om Luna.

Och nu när hon somnat skriver jag om min dag.