Mitt Liv

  • Kristina Alexanderson

Berättat av Pamela Davidsson

Berätta om din dag: ✏️

Klockan ringde kl 7.30. Jag hade varit lite lätt vaken innan, min sambo gick upp tidigare än mig och åkte till jobbet innan jag klev upp.

Han hade dock varit nere i källaren och sett att katten hade lämnat en spya på golvet, som nu hade torkat in. Han skickade kort på spyan, men förväntade sig att jag skulle ordna med å städa bort den. Så det blev att jag gjorde det. trevlig start på dagen – not!

Katten Cisco kom till min säng och vi snozade några gånger innan jag gick upp.

Jag jobbar på Internetstiftelsen. vi har så kallad hybridmodell. tisdagar och torsdagar är vi på kontoret. Måndagar, onsdagar och fredagar får vi jobba på distans hemifrån.

Så jag kliver bara upp, tvättar mig lite grann, klär på mig kläder. Idag tog jag mina ullmax-strumpor som har lite ull i sig. Det är kyligt på golvet såhär års innan hela huset värmt upp sig.

Jag bredde en macka till frukost och tog en kopp gott bryggkaffe.

Sen satte jag mig vid datorn och började jobba. Jag tog även upp ett fönster på datorn och tittade på morgonstudion på Svt.

Mitt jobb är dataanalytiker. Jag tog ut data från våra databaser och sammanställer en uppföljning och utvärdering av en ny prismodell som vi införde vid nyår. Mest jobbar jag i Excel.

Jag tar lite pauser i arbetet då och då. Under en paus förde jag över pengar till min son (918 kr), han hade köpt flygbiljetter hem över jul. Han bor och studerar i Luleå. vi bor i Uppsala

Under en annan paus gogglade jag och letade boende i Franska alperna under jul. Dottern pluggar i Grenoble denna terminen, så vi ska åka ner och fira jul med henne i någon skidort i närheten.

Till lunch åt jag en grönsakspaj som jag köpt färdigfryst och som jag värmde i micron.

Jag gick ut på lunchen och försökte ta bort klotter som någon klottrat på ett elskåp utanför vårt radhus. Det gick inte så bra. Men jag gned iallafall in klottermedlet. gick ut några timmar senare och gnodde mera men det gick inte bort så mycket.

På eftermiddagen kl 15.15 började jag titta på en föreläsning som sändes över Zoom. Det är en 7,5 poängs KTSkurs i DNS. Jag får gå den på arbetstid. föreläsningarn vara kl 15.15-17, med en kvarts paus mitt i. Innan föreläsningen hade jag bryggt 5 dl gott kaffe som jag drack. Jag tinade en halv lussebulle och åt till.

Efter föreläsningarna åt jag en Gorbys å jobbade lite till med min dataanalys.

Vid 18.10 bytte jag om och gick jag till Friskis och Svettis för ett Jympapass med Kennet. Det var inte speciellt ansträngande. Det tyckte varken jag eller min Garminklocka.

Jag kom hem, duschade och åt sen ett par mackor framför Tvn. Jag tittade på Uppdrag granskning på SvtPlay. DEt handlade om spermadonation vid Akademiska sjukhuset på 1970-talet. Jätte intressant. Fredrik Meijster gör ett fantastiskt jobb.

Såg sedan på politikbyrån. Vid kl 23 började jag packa ihop för att gå å lägga mig. Katten kom och låg bredvid mig lite när jag somnade.