Mitt Liv

Berättat av Ove Lindeberg

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade av väckarklockan 06.30, gjorde frukost till mig och min fru. Kaffe, juice och smörgås. -Skjutsade min fru Elisabeth till busshållplats som ska jobba, ingen idé att sitta i bilkö på Norrtäljevägen mot Stockholm. Bussen kan köra i bussfil och går därför snabbare.

Idag en solig och vindstilla höstdag, ska nu träffa min vän Lasse utanför Saluhallen på Östermalm. Vi tar en promenad därifrån till Sjöhistoriska museet på Djurgården.

Vi går till museet via Strandvägen och Djurgårdskanalen. Vi möts av många FN veteraner som samlats vid museet, det är FN dagen och man vill hedra Raoul Wallenberg förstås.

Vi betalar entré avgiften, 80 kr för pensionär (100 ordinarie), äter en lunch där, betalar 140 kr för dagens lunch som är fläskkarré med plommon samt 10 kr för kaffe.

Varannan vecka har vi städhjälp hemma och just idag är det en sådan dag.

Hämtar upp min fru och köper färdig mat, det blir asiatisk middag med scampi räkor och rödlök.

Jag betalar 290 kr för oss båda.

På kvällen ser jag nyheter om främst pågående krig i Gaza remsan mellan Israel mot terrorgruppen Hamas, många oskyldiga från Palestina dödas i anfall.

Nyheter visar också från kriget mellan Ryssland och Ukraina, där Ryssland har annekterat områden i Ukraina och här slåss man om markområdena och demokrati.

Ser efter nyheterna på programmet ”Fråga Lund” ett program där alla kan skicka in frågor om allting och en expertpanel svarar på frågorna. En fråga som kom var om AI, Artificiell Intelligenser om robotar skulle i framtiden kunna ersätta panelen.

Svaret var tveksamt till att det skulle kunna, fast jag tror det definitivt.

Det hade varit mycket intressant att få veta svaret på hur AI är utvecklat och fungerar den 24 oktober 2083.