Mitt Liv

Berättat av Oskar Wiedel

Berätta om din dag: ✏️

Hej, jag heter Oskar och är tretton år och bor i Mölndal. När jag skriver det här sitter jag i mattesalen på Kvarnbyskolan nära Mölndals centrum. Jag tror det är sal 113 eller 115.

Men nu ska jag skriva om min gårdag. Jag började dagen igår med att min mamma kom in i mitt rum och väkte mig. Jag brukar säga till henne att väcka mig typ kvart i sju på morgonen men det blir ofta klockan sju, men hon brukar säga att det är väckarklockans fel.

Jag drar ut mig ur sängen och klär på mig ett par jeans och en tjocktröja som det står ”1420 m ö h Åre” för förra påsken var min familj med några vänner i Åre och då köpte jag den tröjan.

När jag klätt på mig kläderna så går jag ner till köket och tar fram en tallrik. Min pappa brukar alltid laga havregrynsgröt till mig och han. Det är bara på vintern när det är kallt, på sommaren brukar jag äta yoghurt med müsli och några goda siraps flingor som kallas ”start”.

När jag har gått och satt mig vid köksbordet med gröten så lägger jag på ovanligt mycket jordgubbssylt på. Det tycker jag är gott. Jag uppsätter och går upp på toa och borstar tänderna. ( Jag vill inte skriva för långt för då kommer jag inte hinna jobba lite i matteboken).

Jag säger hejdå till min hund för mina föräldrar har redan åkt till jobbet med bilen. Jag ger mig iväg till skolan som jag är i just nu. Lite längre bort på min gata bor min bästa vän Olof, vi brukar gå ner till skolan tillsammans och skratta på vägen ner. Men igår var han förkyld så jag fick gå själv ner. Som tur var så träffade jag min andra bästa vän Felix lite längre ner på vägen. Så vi gick utan Olof. Felix och Olof har jag känt sedan förskolan så vi känner varandra ganska bra. Jag glömde säga att jag går i klass 7D och är högstadieelev. När vi kom fram till skolan så möttes vi av en varm våg av luft när vi gick in i skolan.

Igår hade vi Kemi prov om atomer, molekyler och kemiska föreningar, massor av sådana grejor.

Inte det roligaste men jag hade tränat mycket och jag tror jag kunde nästan allt i alla fall. Men Kemi var sista lektionen så när man hade skrivit klart provet och svarat på allt på sin dator, så fick man gå hem. Idag när jag skriver detta så ska vi ha redovisning i SO geografi om sårbara platser på jorden, vi är i grupper och skriver om länder som enkelt får jordbävningar och tsunamis. Min grupp skriver om Bangladesh. I min grupp är vi Jag, Olof, Felix, Walther och Alfred som också är rätt bra vänner.

Nu vill jag berätta lite om vad jag vill göra i framtiden. Just nu pratar jag och Felix om att bli polis, men förut ville jag bli stridspilot. Jag vill gärna göra lumpen när jag blir arton. Just nu gör min brorsa Jakob det, Jag tror han ska bli typ radieoperatör på frontlinjen eller nåt sånt. När jag berättade om Jakob kom jag att tänka på att jag kanske ska berätta om min familj, Min mamma heter Filippa och pappa heter Markus, Min syster Klara och hunden Juni. Juni är en spansk cockerspaniel från polen. Nu är hon typ tre och ett halvt år gammal.

På fritiden gillar jag att spela på min dator i mitt rum, eller pc om man ska vara riktigt cool. Jag har två monitorer och en väldigt bra dator, Jag fyllde 13 för inte så länge sedan och då fick jag min första webbkamera. En webbkamera är en kamera som man sätter på sin dator och kan spela med sina vänner på en app som heter Discord. Jag brukar spela med Olof och min tredje bästa vän Sigge som bor i Göteborg. Det är väldigt kul.

Igår släpptes det nya spelet cities skyline 2 som jag gätte gärna vill köpa, men det är tyvär ganska dyrt.

På fritiden går jag också i scouterna och filmning. Jag gillar att filma filmer och klipp så vem vet, jag kanske blir en regissör i framtiden. Annars gillar jag att gymma med min pappa.

Jag har inte jätte mycket mer att berätta förutom att jag brukar oftast titta på Youtube på några Youtubers.

Typ: Real civil engineer

Dream ( Minecraft manhunt)

några andra med men jag kommer inte berätta alla.

Jag är typ klar med den här tidskappseln nu så hoppas jag minns att se den när jag blir stor.

Förlåt ifall det blev några stavfel eller om jag byter mellan idag och igår, XD