Mitt Liv

Berättat av Nisse Bauer Sjööman

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade tidigt, långt innan mobilen skulle väcka mig. Drömde mardröm om att min fru, Anna, flög en helikopter och jag hängde i vajrar under, mycket obehagligt eftersom jag är fruktansvärt höjdrädd. Försökte somna om och lyckades göra det lagom tills mobilens alarm började ringa.

Både jag och Anna valde att snooza en liten stund men 06:10 steg min fru upp. Det var hennes tur att ta morgonpromenad med vår hund Frasse, en dansksvensk gårdshund, samt att göra frukost. Vi väckte gemensamt våra två barn Agnes 14 år& Calle 12 år, de var svårväckta denna morgon. Till frukost åt jag och Anna hembakat surdegsbröd, rostat så klart, med Bregott och Prästost, varsitt ekologiskt ägg från Fram. Till detta drack vi ett glas apelsinjuice med lite ingefärsshot i samt riktigt starkt kaffe, Zoegas Skånerost, bryggt i vår Pressokanna. Jag tog som vanligt en skvätt mellanmjölk i. Barnen valde Matilde chokladdryck som Anna köpt när hon i helgen var på resa i Danmark. Agnes åt cornflakes med mjölk, Calle tog köpebrödet Roast `n´ Toast med Bregott och salami. Vi försöker baka vårt eget bröd så ofta vi kan men ibland får vi skarva med köpebröd.

Jag borstade tänderna, ja jag sköter munhygienen så det är både tandtråd och mellanrumsborstar innan eltandborsten går igång.

Calle har slarvat med sin läxa så det blir lite bråk kring det. Tråkigt när det blir bråk på morgonen, det har vi lovat varandra att undvika så mycket det bara går. Mitt fel som brusade upp för mycket.

På med kläderna, svarta sportstrumpor från Stadium, svara jeans från Nudie, Sloggis svarta kalsonger, en svart t-shirt med Dead Kennedys tryck samt svart ulltröja från Fred Perry. Valde slitna gympadojjor, Brooks, eftersom de är skönast Jacka från Fjällräven, även den svart.

Calle börjar idag 08:40, Agnes 08:00 och jag vid 09:30. Anna väljer själv sina tider, hon är konstnär och jobbar egentligen alltid. Idag ska dock Anna och Agnes till Hjärtmottagningen för barn på Östra Sjukhuset, Agnes ska ta ett EKG och läkaren ska titta på hennes hjärta med ultraljud. Detta görs eftersom vår äldsta dotter, Blixa, dog helt oväntat för ett och ett halvt år sedan. Det är något som gör fruktansvärt ont att bära på för oss alla.

Jag promenerar till mitt arbete, jag är lärarassistent på Schillerska gymnasiet. Jag har mina trådlösa earbuds kopplade till mobilen och lyssnar på Hardcorebandet Hårda Tider under promenaden.

På jobbet vaktar jag idag ett prov, jag läser även upp frågorna för eleven, jag får omboka en annan elev till min kollega eftersom jag vaktar prov. När eleven är klar med sitt prov kommer två andra elever som jag har, vi går tillsammans igenom veckans planering. Eleverna jag arbetar med har olika NPF diagnoser och behöver då stöttning av olika slag, planering, genomgång av olika uppgifter, anpassade uppgifter ect. Jag trivs bra på Schillerska och har i år varit anställd där i 12 år. Jag har arbetat inom skolans värld sedan 2002.

Tankarna är under min arbetsdag mest kring hur det går för Agnes, förra veckan visade undersökningen nämligen att Calle har extraslag i sin hjärtrytm. Har kontakt med Anna och blir lugnad av att allt ser bra ut.

Går hem 13:20, jag är ganska trött. Kommer hem, brygger kaffe. Plockar ur diskmaskinen. Agnes har önskat sig Wallenbergare till middag. Anna och jag handlar, Hemköpsbutiken på Nordenskjöldsgatan. Matkassen kostar cirka 400 kronor, det har blivit dyrare de sista två åren.

Lagar mat, vi äter gemensam middag 18:30. Wallenbergare, av kött till alla utom till mig som är vegetarian, potatismos, brunsås med smak av tryffel, lingonsylt, inlagd gurka och gröna bönor.

Anna och jag kommer på att Frasse inte fått någon långpromenad så vi tar en kvällspromenad i Slottsskogen, ca 3km. Barnen är ute på egen promenad.

!9:30 är alla åter hemma. Jag tar ett bad. Anna och Calle gör läxor. Agnes pratar om KSMB och Ebba Grön.

Nu har både Anna och jag spenderat över en timme på att skriva detta och snart är det dags för kvällsrundan med Frasse. Vi hade gjort varsin Gin och Tonic men bara Anna har druckit ur sin. Vi hittade hit via sociala medier, jag så om detta på Facebook eller Instagram, under dagen och gjorde ett bokmärke så jag skulle komma ihåg. Vi läste att inlägg från 1973 innan vi satte igång med våra. Kanske läser Agnes eller Calle detta om 50 år.