Mitt Liv

Berättat av Nike

Berätta om din dag: ✏️

Jag är en tjej på 13 år som bor nära Göteborg. Varje vardag vaknar jag 05:25 för att göra mig redo för skolan. Jag fixar mitt hår, smink och kläder. Efter det äter jag frukost och kollar på min mobil. Då kollar jag ofta Instagram eller Snapchat.

Min klass börjar inte samma tid varje skoldag. Vi börjar antingen 08:00, 08:10, 08:30 eller 08:40. Mitt favoritämne är slöjd för att det är lätt och inte utmattande. Det ämnet jag gillar minst är matte för att det är jobbigt och svårt. En skillnad från min förra skola är att vi har egna skåp med lås på där vi förvarar böcker, väskor och godis.

Jag har nyss börjat sjuan och har skaffat massa nya vänner och älskar min klass, även fast vissa är jobbiga. Jag är med i ett kompisgäng med massa roliga och snälla personer. På rasterna brukar jag vara med dem.

Efter skolan är jag ofta utmattad men också glad att det är över. Antingen går jag hem och vilar eller så gör jag något med mitt kompisgäng. Igår var jag med mina vänner och vi gick till en galleria. Där kollade vi runt i affärer och åt på Max. Efter det åkte vi buss med våra busskort till en av de som var med. Sedan kollade vi på en skräckfilm. Till slut gick vi på en kvällspromenad ner till en sjö innan jag och två andra behövde åka hem. Vi tog samma buss hem men de gick av några hållplatser innan mig.

När jag kom hem var klockan 20:40 ungefär. Jag åt middag och skrollade på mobilen resten av kvällen tills jag skulle sminka av mig och göra mig redo för att sova 23:00