Mitt Liv

Berättat av Nelly

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade lite senare än vanligt, väckte dottern och hörde hur hon for iväg till jobbet. Jag kokade kaffe och öppnade datorn, jag var på distans idag. Under förmiddagen lyssnade jag på jobbets personalinfo medan jag vek in min mans rena och torra kläder i en kasse. Vi bor separat, i samma hus men i skilda trappor, vi är gifta särbos. Han testade positivt för covid igår (söndag) och jag var över med en portion varm svampsoppa, bytte hans svettiga lakan mot rena och tog en påse smutsbyke med mig till mig eftersom jag såg att han behövde hjälp med rena kläder. De tre vaccin vi fått, eller tagit, har gjort att effekten av smittan inte är så dramatisk, men han hade feber, svettades och mådde dåligt.

Förde över kassen med rena kläder till min man och återgick till distansjobbet hemma hos mig. Droppade en in en tidskrift genom postluckan åt min mamma som bor i våningen under mig, hon skrev och tackade för den, hon hade gillat en intervju med Jonas Gardell. Min mamma, 84 år, bor sedan ett år i samma hus som jag, vi köpte bostaden tillsammans efter att hon blev änka. Ensam hade hon inte haft råd.

På eftermiddagen hade jag tid hos frissan. Gick och fick håret fixat. Under tiden hade min dotter kommit hem från sitt jobb. Hon är mitt yngre barn och bor ännu hemma, hon är 20. Maken, som mådde bättre, orkade byta till vinterdäck vid garaget. Han ringde och sade att det kändes tungt.

Kvällen förflöt lugnt. Jag tittade på ett nytt avsnitt av Solsidan, läste lite i en norsk roman i soffan till ett glas rött och lite ost. Dottern satt på online class i franska i arbetsrummet. En rätt så vanlig måndag, inget extra.