Mitt Liv

Berättat av Myntmuppen

Berätta om din dag: ✏️

Jag gick upp 7.15, lite senare än tänkt. Hade tänkt att ta mig till gymmet innan jobbet men det blev inte riktigt tid för det eftersom jag behövde vara på jobbet till 9 för att ta emot min praktikant, som gör sin sista vecka (av 9) denna vecka. Drömde som vanligt konstigt, så där som man alltid gör när man somnar om vid 5.

Frukost: havregrynsgröt med sylt, jordnötssmör och äpple. Te och två mackor med leverpastej och marmelad. Good to go!

Kläder: mina ljusa favorithöstkängor, ett par Barker Dixon som jag först såg i nåt skyltfönster på Upplandsgatan i Sthlm och sen köpte på nätet. Lite för stora (note to self: köp inte skor på nätet) men då ryms iofs sockor. Jeans, svart polotröja (som jag köpte för att ha på körkonserter och nästan aldrig använder annars), den bruna kavajen jag köpte i Rom för ca 15 år sen (och använder ganska sällan, den med).

Åkte till jobbet, på Uppsala universitets museum. Förmiddagen gick åt till diverse göromål, mest epost-relaterade som vanligt. Hann jobba ca nån timme på en digital ritning som jag hållit på med hela hösten inom ramen för min egen forskning i romersk arkeologi, kom så småningom igång med att skriva texter till våra kommande utställningar, men lagom tills jag var igång så var det dags för lunch.

Åt lunch med min fru på Ofvandahls: köttbullbaguette, kaffe och två småkakor (som alltid!). De har gjort mackorna större igen, det är bra. Kaffet verkade vara nybryggt och riktigt OK. Frun tyckte jag såg ut som en motivational speaker och det får man väl ta som en komplimang.

Tillbaka på jobbet: möte med huvudantikvarierna 13-15. Mycket prat framför allt om återinvigningen av universitetsmuseet nästa sommar, det börjar kännas konkret nu. Väldigt inspirerande! Samt om lite andra styrdokument som universitetet aldrig verkar tröttna på. Blev påmind om att det var sista dagen för att lämna förslag till merch till nya museibutiken så ägnade lite tid åt det. Blev tillfrågad om att skicka in ett CV till det där arkeologiska projektet som en kollega söker pengar på ASAP.

Hem, via närlivs-butiken på Otto Myrbergs väg i Rickomberga – varför får jag paket dit? Oerhört opraktisk omväg. Sedan middag och en kort sväng till en bekant för att hämta två burkar honung som en annan god vän lämnat där. Därefter såg vi en film, den tyska filmen Schack som bygger på Stefan Zweigs Schachnovelle, på SVTPlay. Riktigt bra – ska nog läsa om boken.

Därefter strykning av tvätten från i helgen, dusch och säng. Släckte runt 22.40.