Mitt Liv

  • Carina Kjerrströ

  • Carina KJerrström

  • Carina KJerrström

Berättat av Mormor

Berätta om din dag: ✏️

Dagen började bra med hemmagjord mysli, egenodlade hallon, druvor och svarta vinbär. Lite laktosfri, 0,5 %, mjölk och så en stor kopp kaffe. Sen blev det lite gymnastik för att träna upp balansen och benstyrkan. Lider av både osteoporos och artros. Slängde in ett duntäcke i maskinen.

Förmiddagen ägnades sedan åt att fixa lite till min huvudman, jag är godman. Ringde reumatologen för att fråga varför inte en remiss blivit skickad. Lång telefonkö, satt minst 45 minuter och väntade innan en röst meddelade att de för närvarande har ovanligt långa köer och att de ringer upp mig efter att jag lämnat telefonnummer. Ingen ringde upp, får göra ett nytt försök i morgon. Efter det gick jag in till min mor, 98 år, för att starta upp ICA MAXIS onlinehandel så hon kunde beställa varor på nätet.

Efter det gjorde jag min egen beställning på ICAs onlinehandel. Tog nog över en timme innan allt var beställt.

Klockan tolv var det dags för vår lunch, en macka med mandelpotatis från gårdagens middag, inget får förfaras. Lite kapris, rödlök och dressing på det så blir det riktigt gott. Tog även några ostskivor för benstommens skull. En stor kopp te på hibiskusblomma sötat med honung från orten satt riktigt fint.

Efter lunchen var det dags för lite trädgårdsskötsel. Jag klippte gräset med min handgräsklippare, så himla skönt för motionens skull. Inte många som klipper med handklippare numera. Vi har en eldriven men den använder vi aldrig.

LIte lövräfsning behövdes också. Hjälpte sedan gubben med att bära ner våra dahliaknölar i källaren.

Sedan var det dags för eftermiddagskaffet. Jag åt en skål naturell youghurt med en finskuren klementin i.

Slappade sedan framför datorn, kollade Facebook, e-post och lite annat. Vid fyratiden åkte vi, min man och jag, iväg för att köpa tomater en bit längre bort i byn. Det var utförsäljning på de sista tomaterna för säsongen så det gällde att passa på. Jag var där 10 minuter innan de öppnade och det var lång kö. Kallt som bara den att stå och vänta tills de öppnade klockan 16.30. Jag lyckades roffa åt mig två låder tomater och en gurka till ett pris av 258 kronor.

Vi fortsatte ner till Gantofta för att hämta ett paket från apoteket som låg i Instaboxen.

Hemma igen blev det en skön dusch i ett varmt badrum. Jag hade ju haft torktumlaren igång ganska länge så det var 24 grader varmt, så himla skönt! Vi brukar bara ha 19 grader i badrummet eftersom vi spar på energin.

Till middag blev det pyttipanna med stekt ägg och de vanliga tillbehören, ketchup, hp-sås och rödbetor.

Nu sitter jag här och skriver detta, senare i kväll blir det lite tv-tittande med lite godis och frukt innan jag hoppar i bingen vid 12-tiden.

Saknar min stavgångspromenad på sex km som jag tar nästan varje dag. Då lyssnar jag på en ljudbok, det är min bästa stund på dagen.