Mitt Liv

  • Mony Härnesund Bodin

Berättat av Mony

Berätta om din dag: ✏️

Tisdagen den 24e oktober 2023

Larmet på mobilen ringde vid 05.30 men jag kom nog inte upp förrän 20 minuter senare och fick därför skynda mig. Tio minuter tog det att borsta tänder, sätta upp håret i en slarvig knut på huvudet, sätta i linser, gå på toaletten och få på mig kläder. Klädvalet blev en svart löst sittande T-shirt, svarta stuprörsjeans med hög midja och en svart hoodie. Jeansen är nog inte så moderna längre men jag trivs. Skorna blev ett par svarta vans och jackan jag valde var också svart, en kort bomberjacka. Utöver bilnyckel, mobil(samsung galaxy s22) och de trådlösa hörlurarna så tog jag även med mig tandborste och tandkräm då jag skulle till tandläkaren direkt efter jobbet.

Jag satte mig i bilen, körde mina två mil till jobbet och anlände strax innan 06.30. Jag jobbar som kock på en liten skola/förskola i Rångedala. Jag och min kollega lagar knappt 150 portioner till lunchen där. Just denna veckan har Borås stad en klimatvecka vilket betyder att vi lagar klimatsmart mat och informerar med bland annat affischer i matsalen. Samtidigt är det snart halloweenfirande i skolan så matsalen är även pyntad med läskig utsmyckning, hoppas att det syns på bilden jag bifogar.

Idag började min kollega med att fixa frukosten till fritidsbarnen, de får alltid havregrynsgröt med äpplemos på tisdagar men kan även välja på smörgås med ost eller köttpålägg, gurkskivor samt fil, vatten och mjölk. Jag startade med salladsbordet som består av åtta olika blandsallader, grönsaker och kalla tillbehör(tex kall vitlökssås). Efter en snabb frukost började vi med maten, idag kunde eleverna välja på fisk med basilikatäcke och potatismos eller Sticky korean(vegobitar i marinad som vi gjorde själva) med grönsaker och ris, toppad med rostade chiafrön. Till mellanmål fick de utöver mackor även en mangosmoothie.

Efter att lunchdisken är klar så brukar jag städa bland annat matsalen, det fick gå snabbt idag på grund av tandläkartiden jag hade fått kl 14 inne i Borås. Min vanliga arbetstid är 06.30-15.00, så jag flexade. Efter rutinkontrollen hos tandläkaren passade jag på att köpa halloweenpynt till sonens kommande halloweenparty som är på lördag, han går i förskoleklass och har bjudit in alla de elva barnen som går i klassen plus två extra kompisar. Alla har tackat ja så det kommer att bli fullt upp!

Väl hemma passade jag på att kolla lite på tv medan min son chillade med sin surfplatta och sambon pluggade(han studerar till sjuksköterska) eller spelade dota ute i gäststugan. Det blev en timma skärmtid för mig och sonen innan vi gjorde varma mackor till kvällsmat. Jag läste ett kapitel ur en av böckerna om Musse och Helium för honom och sen lämnade jag honom i sängen så att han kunde somna. Själv kollade jag ett avsnitt av Robinson innan jag gjorde mig i ordning och gick och la mig.