Mitt Liv

Berättat av Monica

Berätta om din dag: ✏️

Den 24 oktober var i går, så jag berättar här om min dag:

Väckarklockan ringde 06:30 och jag låg kvar 5 minuter för att vakna. Min sambo hade dragit isär gardinerna då han klev upp klockan 6, men det var fortfarande mörkt ute och mörkret just nu är jobbigt, tycker jag. Upp till dusch, 7-nyheterna på radio och frukost – bestående av naturell yoghurt med müsli, en macka med ost och skinka och en kopp te. Läste lokaltidningen på min ipad medan jag åt.

Tog bilen till jobbet på en gymnasieskola, där jag är språklärare. Var där kl 8 även om min första lektion började 10:05. Det är bra att ha en stund för att förbereda dagen. Eleverna skrev på sina novellanalyser i Digiexam, ett program som stänger ner övriga program på datorn under det att de skriver, vilket behövs nu då AI är ett så lättillgängligt sätt att fuska på. Det är slut med inlämningsuppgifter, på gott och ont.

Jag hade en dryg halvtimmes lunch ca 11:30 då jag åt resterna från söndagsmiddagen; älgfilé med rödvinssås och potatisgratäng samt en skivad tomat. Gott. Kaffe på det, och sen var det ett par lektioner igen innan ett APT-möte kl 16-17 avslutade min arbetsdag. Trots att inte precis allt är superbra med och på jobbet så trivs jag verkligen där jag är, både med kollegor och elever. Har världens bästa jobb. Och ett av de viktigaste också, enligt min mening.

Kom hem ca 17:20 och värmde ett par färdigköpta paltar. Skalade en morot till och drack ett glas mjölk för ovanlighetens skull. Det blev snabb ensammiddag idag, då min sambo hade tandläkartid och jag själv snart skulle iväg igen. Strax efter 18 var han hemma, och fortfarande bedövad, så han inte ville äta just då. Vi pratade lite och jag bytte om till träningskläder och tog cykeln till gymmet, några minuter bort. Där deltog jag i ett 60 minuters träningspass, ”Stark och snabb”, där vi varvar spinning med styrkeövningar. Jag har tränat där några år nu, och mår bra av det. Vi har så roligt ihop också. Försöker träna mån-tis-ons-tors och kan då lata mig på fredagarna. 😉

Var hemma igen ca 20:15, duschade och satt en stund framför tv:n med sambon och vår katt. Vi såg på ett avsnitt av ”Det sitter i väggarna” samt Rapport på svtplay, medan jag filade på ett brev på datorn. Ungefär kl 23 stängde vi tv:n och jag strök en skjorta inför morgondagen, såg till att diskmaskinen hade gått klart, borstade tänder och sånt – och sen var det godnatt.