Mitt Liv

Berättat av Monica Lind

Berätta om din dag: ✏️

En vanlig Morgon

Klick i brevlådan och duns..nu kom UNT…

Katten jamar. Inte än. Hoppa upp här och sov lite till. Mjau..vässar klorna mot sängens resårbotten- Vill ha mat och ut på sin morgonrunda…

Kollar klockan. Ok, strax sex och dags för nyheter.. Slår på radion. Slutet av sjörapporten..katten jamar igen. Hoppar upp i sängen och lägger sig ovanpå mitt täcke och spinner nöjt när jag smeker honom över ryggen och lyssnar på nyheterna. Är det dags att stiga upp nu? Varpå han jamar lite svagt och hoppar ner på golvet. Väntar.

Jag sticker fötterna i tofflorna och drar på mig den nya mörkröda långa varma morgonrocken. Springer före mig ut i köket och sätter sig framför matskålen. Väntar. Tar en bit fisk från frysen som jag snabbtinar i mikron och klipper i bitar och häller vatten på. Ställer ner skålen på kattbrickan och katten lapar i sig vattnet, glufsar i sig några fiskbitar varpå han trycker nosen mot kattluckan. Lås upp! Vill ut.

Jag larmar av skalskyddet, låser upp balkongdörren, öppnar kattluckan, lägger ut en dyna på balkongbordet och släpper ut katten som slinker ut och springer ner för katttrappan. Äntligen ute.

Trycker på touchpanelen på spishällen för att koka upp vatten till kaffe och koka ett ägg. Lägger ett kaffefilter i bryggtratten av porslin och sätter den på en Muminmugg. Medan vattnet kokar upp hinner jag skiva upp hembakt surdegsbröd och brer en smörgås med färskost och kokt skinka. Häller vattnet på bryggkaffet och häller också upp ett halvt glas apelsinjuice. Läser sedan UNT och äter min frukost.

Min första frukost vill säga. Senare, runt kl åtta blir det havregrynsgröt med äppelmos och mjölk. Efter frukost två packar jag ryggsäcken med gympadojor och träningskläder. Innan jag går ut genom dörren larmar jag lägenheten och låser dörren. Ute på gården låser jag upp min cykel, lägger ryggsäcken i cykelkorgen och cyklar iväg till Friskis och Svettis. Underbart att vara pensionär.