Mitt Liv

Berättat av Mirjam

Berätta om din dag: ✏️

Dagen började gråmulen men sprack up i solsken framåt eftermiddagen.

Lagom till att man skulle hem från jobbet så blev det problem med tunnelbanan…igen. För att försöka se det positiva så var det ändå behagligt att komma in i den varma och fulla tunnelbanevagnen från den svala luften man tvingats stå i i en kvart.

En planerad resa till en släkting på ett äldreboende hänger i en skör tråd då hen blivit testad positiv för Covid. Pandemin är fortfarande svårgreppbar, då den aldrig riktigt tagit slut, utan alla har bara bestämt sig för att inte tala så mycket om den mer. Men på sina håll har den fortfarande ett järngrepp.

Idag fick jag googla, som jag gör varje år, när halloween är. 31a oktober är det. Som alltid.

Och så ska man börja planera julklappar, och julfiranden. Min enda önskan om julklapp är att mina nära och kära skickar mig länkar till exakt vad dom önskar sig, så jag slipper ha ångest över vad jag ska ge dom.

Jag känner mig som en gnällig tant, men jag blir också ledsen för att dom rivit bort fina blommande buskar på innergården till huset jag bor i.

Överallt kapas träd för att göra plats för svindyra lägenheter mellan en vältrafikerad väg och tunnelbanan. Vem vill bo där?

Kanske är det som en kollega sade, det finns inte plats för fler hus förutom på de sämsta platserna.