Mitt Liv

Berättat av MiaL

Berätta om din dag: ✏️

Jag går upp vid åtta på morgonen och äter frukost med min familj: sambon och våra två döttrar, ett och tre år gamla. Barnen äter först var sin djuptallrik (färgglad plast från ikea) gröt och sen äter vi alla smörgåsar (hembakat bröd, en hobby jag har) med pålägg: ost, hummus, färskost med örter, salami. Barnen äter mest Bregott. Sedan lämnar sambon barnen på förskolan och kommer sen hem för att jobba. Han jobbar hemifrån i lilla rummet som också är äldsta dotterns sovrum. Jag är konsult men har just nu inget uppdrag. Jag har varit tillbaka från föräldraledighet i två månader.

Jag klär på mig svarta strumpor, grå bomullstrosor, svart BH, svart linne (amningslinne som jag fortfarande använder trots att jag inte längre ammar), beigea chinos och stickad ljusgrön tröja. Jag promenerar till Vällingby centrum och går till frisören kl 10. Jag färgar utväxten, det utfördes av en trainee, tog nästan två timmar och kostade 1100kr. Under tiden scrollade jag på Instagram och fick se mängder av bilder på skadade och döda barn. Palestinierna som just nu lider något oerhört under Israels bombningar av Gaza. De är instängda och kommer inte därifrån och ingen hjälp kommer in. Sjukhus bombas och tusentals barn har dödats. Jag har svårt för att värja mig, jag har ju barn som ser ut som barnen på bilderna. Jag kan bli förtvivlad över att ingen hjälp verkar finnas för de här människorna, det kommer ingen till deras undsättning. De måste känna sig så fullständigt övergivna. Och alla dessa döda barn. Jag får behärska mig, man kan inte börja grina hos frisören.

Efter frisören går jag hem och äter lunch, mellanfil (den var på rea pga kort datum, 10 kr) och mackor med te. Får sällskap av min sambo. Vi pratar om Gaza.

Jag dubbelkollar att jag mejlat in allt jag skulle i förväg och har rätt tågbiljetter inför min kurs med Lottakåren i helgen. Jag är civil stabsassistent och ska kunna rycka in och avlasta myndigheter i händelse av kris. I mitt fall Stockholms länsstyrelse.

Sen byter jag till svarta byxor och svart skjorta med vita prickar. Jag tar på mig vinröd kort jacka och en vit halsduk jag stickat själv av garn jag hittade i min mammas källare för länge sen (skäms-akryl tyvärr). Skorna är svarta jodhpurs.

Jag tar cykeln till tunnelbanan och åker därifrån till Brommaplan, enkel resa 39kr. Därifrån tar jag buss 177 till hållplatsen Kolonnvägen i Solna. Sen går jag under Frösundaleden till kontoret. Jag jobbar på AFRY (tidigare ÅF, ännu tidigare Ångpanneföreningen grundat 1895). Jag har fått nytt jobb och ska börja den 2a januari. Jag är så glad för mitt nya jobb! Planen är att säga upp mig på onsdag nästa vecka för att inte få ett glapp mellan anställningarna, ingen på jobbet vet att jag ska sluta, utom den kollega som var min referens. Det känns märkligt att låtsas som ingenting.

Det är ”Business Unit-möte” och först pratar chefens chef om nyckeltal och vad vi har och ska åstadkomma. Sedan berättar en medarbetare om sin elitsatsning på orientering och sist en föreläsning av en äventyrare som sitter i rullstol men trots det simmat till Åland och bestigit Kilimanjaro bland annat.

Sen blir det middag på närbelägen restaurang, biff med potatis och rödvinssås och chokladpannacotta till efterrätt. Snett mittemot sitter en gruppchef från Södertäljekontoret som berättar att hon precis sagt upp sig och ska börja jobba för Coca-Cola i Jordbro. Då känner jag mig mindre som någon som bara kommit hit för att äta gott.

Sen åker jag samma väg hem, det är några få plusgrader när jag cyklar sista biten. När jag kommer fram är det en timme efter barnens läggdags men jag möts av glada spralliga barn och en hålögd sambo. De har ätit sötpotatisgryta, barnen under protest. Jag lägger yngsta dottern, sjunger Rövarnas visa från Folk och rövare i Kamomillastad tills hon har somnat. Sambon lägger äldsta dottern och berättar en saga på tyska, han är tysk.

Sen skriver jag ner min dag här, jag använder jobbets laptop och det slår mig att jag snart kommer bli tvungen att lämna in den. Jag dricker kamomillte och sambon dricker en folköl och äter saffransgifflar (25,95 kr) från ICA. Innan jag ska sova ska jag försöka att bara läsa om trädgårdsodling, som är en annan hobby, jag har en kolonilott. Jag är intresserad av biologisk mångfald och hoppas kunna rädda några bin genom att sätta upp bihotell på lotten tex. Jag ska försöka att inte läsa mer om Gaza och klimatkrisen och smältande polarisar och om golfströmmen som kommer ändra riktning och om att jorden som vi känner den kommer gå under och så vidare. Jag ska bara läsa om trevliga klätterväxter och hur man kan snickra ihop ett bo till en igelkott.