Mitt Liv

Berättat av Mia

Berätta om din dag: ✏️

Klockan är 06.25 när alarmet ringer, och precis som alltid trycker jag bort det. När andra alarmet ringer 06.30 rullar jag motvilligt ur sängen och går upp och sätter på kaffe. Jag äter aldrig frukost, men en kopp kaffe måste jag ha. Medan jag dricker mitt kaffe med havremjölk sätter jag på tvn med nyhetsmorgon och sminkar jag mig. Jag tror de pratar om gängvåldet med jag är inte vaken än. Först foundation, sen puder, ögonskugga, mascara, ögonbrynspenna, bronzer och rouge, och till sist lite ljus kajal i vattenlinjen. Klockan är nu 06.52 och jag måste gå hemifrån 07.00, jag skyndar mig att välja kläder. Enligt väderappen är det kallt så jag väljer svarta jeans, en vit ribbad t-shirt, en brun stickad tröja, svarta converse och en blå marimekkojacka i unikko-print. Klockan 07.05 slänger jag mig på cykeln och cyklar till jobbet.

Det går väldigt snabbt, för jag bor väldigt nära förskolan jag jobbar på. Jag är utbildad förskollärare och arbetar med yngrebarn i åldrarna 1-3 år, här har jag arbetat i ett år och trivs väldigt bra. Klockan 07.15 börjar jag och jag är andra pedagogen på plats, jag är öppningspersonal på tisdagar, vilket också innebär att jag slutar tidigare. Min egna planering är också schemalagd på tisdagar, så jag tar mig tid att leka lite extra med barnen och tanka massa kärlek. På min planering har jag ett digitalt möte på zoom. Vi pratar om tid och att man ofta behöver mer tid. Men att tiden alltid kommer vara samma tid, och att vi kanske istället behöver bli bättre på att prioritera och kommunicera om uppdrag.

Jag har med mig matlåda till lunchen för på förskolan serveras det fiskpudding. Senast jag åt det mådde jag illa i 24 timmar! Jag har med mig pastasallad bestående av hjärtsallad, pasta, bönor, soltorkad tomat, cornichonger, gurka och vinägrett. Klockan 14.30 slutar jag, då vinkar jag hejdå till mina kollegor och barnen och cyklar hem.

Jag har varit lite nedstämd och på dåligt humör under dagen, så när jag väl är hemma äter jag gräddbullar och dricker prosecco. Det gäller att unna sig! Jag slappnar av i soffan, kollar lite på tvn och scrollar på tiktok. Det blir kinesisk takeaway till middag, jag väljer fläsk i sötsursås och nudlar, min sambo väljer tre små rätter med ris. Jag duschar, kollar lite mer tv, dricker te och kryper ner i sängen 21.30. Imorgon ringer alarmet 06.40. Jag kommer snooza då med! Men jag hoppas att det blir en bättre dag.