Mitt Liv

Berättat av Melker

Berätta om din dag: ✏️

Jag heter Melker och jag är 12 år. Snart så fyller jag 13, i december. Jag går på Hagaskolan, i 7:an. Jag bor i Umeå och jag har en mamma, en pappa, en lillebror och en lillasyster. Min mamma heter Ida, min pappa heter Anton och mina syskon heter Vilmer och Leila.

Idag så ringde mitt alarm på mobilen vid 06:50 och jag bara stängde av det och somnade om. Sen ca. 07.00 ringde den igen (Jag har 2 alarm på) och då klev jag upp ur sängen. Jag gick på toaletten och sedan så tog jag på mig mina kläder. Idag tog jag på mig ett par jeans och en grön tröja. Jag åt frukost, en skål med yoghurt. Sen packade jag min blå väska, borstade tänderna, kanske lite slarvigt.

Idag så gick jag till skolan. Jag bor bara några hundra meter från skolan, så jag går oftast. Mina syskon går också på skolan så jag går med dem också. Min lillasyster är för liten för att gå till skolan själv så min mamma eller pappa brukar också gå med. Min första lektion var SO och vi lärde oss om det antika Grekland och dess kultur. Sedan hade vi matte, med Ulrika och det kändes som en jättelång lektion. Sen åt jag lunch med några av mina klasskompisar, jag åt bara med de som har spanska för de andra har språk när vi har lunch. Efter lunchrasten så hade jag spanska. Men min spanska lärare var sjuk, så vi hade en vikarie. Nu har vi svenska, med Mikael. Klockan är ca. 13.00 och jag försöker komma på vad jag ska skriva nu.

Efter den här lektionen så har vi bara idrott kvar. Jag är inte säker, men jag tror vi ska spela badminton eller pingis. Efter idrotten så kommer jag att vara jätteglad för att då är dagen slut. Vi slutar 14.50. När jag kommer hem så kommer jag förmodligen äta mellanmål. Jordgubbskräm, kanske. Sen kommer jag sitta där och fundera på om vi har någon läxa ända tills jag inser att vi inte har det. Då kommer jag nog spela på min mobiltelefon eller på mitt Nintendo Switch. Sen kommer mina föräldrar och mina andra syskon hem. Vi äter middag och pratar om hur dagen har varit. Då förklarar jag att jag har gjort allt som står ovanför den här meningen.

Jag kanske fortsätter spela på min mobiltelefon efter det. Ibland så kollar jag på youtube eller så spelar jag något spel. T.ex: Pokemon GO, Clash of clans eller FC Mobile. Efter det så duschar jag nog och går ut eller gör något för att mina föräldrar antingen säger det till mig eller att jag bara vill göra något annat än att stirra på en skärm. Jag borstar tänderna och sånt, sedan går jag och sover. Innan jag somnar så kommer jag nog ligga och tänka på vad jag ska göra i helgen, eller nu är det ju sista veckan innan höstlovet. Därför så är jag jättetaggad, jag vill att det ska bli höstlov nu! Men när jag väl somnar så är nog klockan efter 22.00. Kanske just innan, kanske just efter, eller en hel timme senare. Jag sover i mitt rum på nedervåningen. Egentligen gillar jag inte att gå och sova, men när jag ska vakna så vill jag inte kliva upp! Godnatt.