Mitt Liv

  • Mamman

Berättat av Matilda

Berätta om din dag: ✏️

07.30 Vaknar med min bebis, sex månader, byter blöja i sängen.

07.45 Får kaffe och macka i sängen av min sambo, lyssnar på P1, nyheter om Israel och Palestina, hemskt! Mycket om döda barn.

08.00 Klappade min hund, Finsk lapphund. Hänger i sängen. Bebis leker med leksak, hunden tar bebis leksak och jag jagar hund.

09.00 Ammar. Bebis somnar och jag kollar Instagram/Facebook/Aftonbladet/DN. Spelar Candy Crush.

10.00 Bebis vaknar. Jag tar en dusch. Bebis leker på golvet. Hunden biter sönder bebis leksak.

10.30 Lagar lunch åt mig och bebis. Lyssnar på P3.

11.00 Äter quesadillas med bönröra och färdigriven ost. Bebis äter bönröra, kokt mosad potatis och morot och aprikospuré. Bebis kladdar och är mest intresserad av att mata hunden med sin mat. Lite kanske bebis får i sig?

11.30 Byter blöja på bebis och byter kläder på bebis. Kallt idag, ca -7. Ingen snö än. Bebis får merinoullsbody, merinoullsbyxor, hängselbyxor av bomull, kofta av bomull. Jag har på mig merinoullsunderställ, byxor och ulltröja.

11.45 Ammar.

12.00 Packar en skötväska. Tar på bebis overall och mössa av fårskinnspäls (bebis pappas gamla mössa från 90-talet!). Sättet bebis i åkpåse i vagn. Tar på hunden sele och koppel. Tar en liten promenad.

12.30 Tar in hunden. Låser dörren och går mot bussen.

12.40 Bussen kommer, får hjälp upp med vagnen av chauffören. Tar av bebis mössan, blir bebis för varm? Jag svettas. Smsar kompis att vi är på väg.

12.55 Möter upp kompis som också är föräldraledig. Vi tar en barnvagnspromenad i centrala Piteå. Går vid vattnet och genom ett industriområde och i villakvarter. Bebisarna sover. Vi pratar om våra bebisar och om att kompisen har sökt nytt jobb.

14.00 Säger hejdå till kompisen.

14.10 Går till BVC på Piteå hälsocentral, vi är 20 min tidiga. Hade tänkt amma men får komma in direkt. Läkarbesök. Bebis växer och utvecklas enligt sina kurvor, allt ser fint ut!

14.40 Klara på BVC. Ammar i väntrummet. Klär på bebis igen. Går till HM, köper inget, går till Kappahl, köper två pyjamas åt bebis i storlek 74 med hundmönster.

15.00 Fikar på Espresso house. Köper beagle och limoncello och chokladboll. Bebis sitter i barnstol när jag äter, sen i mitt knä. Ringer sambo, han ska hämta oss snart. Ammar.

15.30 Går till busstationen, blir hämtade av sambo. Åker till Coop Öjebyn. Hämtar ut ett paket, är en kopp och två skedar till bebis. Köper ris, te, olivolja, Norrgott. Kostar nästan 300, dyrt med mat just nu!

16.30 Hemma igen. Tar ut hund och bebis på promenad. Börjar bli mörkt nu. Bebis somnar igen. Pratar med min syster på telefon. Hon kommer på besök torsdag, kul! Hon bor i Stockholm så hon får flyga upp, tåget tar för lång tid och finns ingen tågstation i Piteå. Det är också dyrare att ta tåget.

17.15 Hemma igen. Sambons kompis kommer på middag. Bor i Stockholm i vanliga fall men är uppe på besök.

17.45 Ammar. Hunden juckar på kompisen. Tror kanske det är en löptik i närheten? Hunden får lugna ner sig i sovrummet.

18.00 Vi äter indisk spenatgryta med ris och naan. Bebis äter bönröra och aprikospuré. Bebis provar sin nya kopp, förstår inte hur den funkar. Kastar den i golvet. Tror det är medvetet. Ny grej!

19.00 Sambon och kompis ska basta. Jag och bebis ringer mormor i Göteborg via FaceTime. Pratar en stund.

19.30. Byter blöja och tar på bebis pyjamas. Blir en av de nya med hundar på. Läser lite bok. Bebis tuggar på en pekbok. Sedan amma. Bebis somnar. Jag kollar mobilen och skriver detta inlägg.

21.30 Strax skrivit klart. Ska lyssna på nytt avsnitt av podden Flashback forever. Brukar somna då.